2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

A kutya 🐕‍🦺 megugatta a bőröndöt, majd a reptéri tisztviselők ellenőrizték, és megdöbbentek...

2023-06-26 08:38 | Nézettség: 466
A reptéren csomagokat ellenőrző kutyákat 🐕‍🦺 azért alkalmazzák, mert kiváló szaglásuk és különleges képességeik lehetővé teszik számukra, hogy észleljék bizonyos anyagok vagy tárgyak jelenlétét. Az ilyen kutyákat általában robbanóanyagok, drogok, kábítószerek, valamint más tiltott vagy veszélyes anyagok felderítésére képzik ki.

Miért alkalmaznak a reptéren csomagokat ellenőrző kutyákat 🐕‍🦺? 

Az emberi ellenőröknek nehéz és időigényes lenne minden egyes csomagot részletesen átvizsgálni, különösen a nagy forgalmú repterek esetében. Azonban a kutyák rendkívül gyorsan és hatékonyan tudnak dolgozni. Képzésük során megtanulják, hogyan kell felismerni és jelezni a keresett anyagokat vagy illatokat.

Amikor a kutyák egy csomagot vizsgálnak meg, általában annak szagát kutatják. A kiképzés során az állatok megismerik a keresett anyagok vagy tárgyak szagát, és megtanulják jelzéseikkel jelezni, ha találnak valamit. Ezután a csomagot további vizsgálatnak vetik alá a biztonsági személyzet tagjai.

Az ilyen kutyák alkalmazása nagymértékben hozzájárul a biztonsághoz és az illegális tevékenységek felderítéséhez a repülőtereken. Segítségükkel csökkenthető a robbanóanyagok vagy más veszélyes anyagokkal történő repülésre szánt próbálkozások esélye, és hozzájárulnak a drog- vagy kábítószer-csempészet felderítéséhez is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a csomagokat ellenőrző kutyák a biztonsági szempontokon túlmenően gyakran hozzájárulnak az utasok bizalmának növeléséhez is, mivel látványuk és jelenlétük a repülőtér biztonságos környezetét sugallja.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=G8_xYeGoLX8