2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

A kutyát el kellett volna altatni! De, hallgasd csak, mit mondott a hatéves kisfiú!😭!😭

2023-07-14 20:20 | Nézettség: 1126
A Rescued Animals csatornán vagy! Állatorvosként behívtak egy Belker nevű, tíz éves ír farkaskutya vizsgálatára. A kutya gazdái, Ron, felesége Lisa és kisfiuk, Shane nagyon ragaszkodtak Belkerhez, és a csodában reménykedtek. Csupán néhány kivételes kutya 🐶🐕🐩🦮🐕‍🦺 élhet meglepően hosszú életet, és most bemutatjuk őket! Fedezd fel azokat a kutyákat, akik túllépték a szokásos élettartamot, és elbűvölő történeteket mesélnek. A videónkban elmerülhetsz ezekben a kihagyhatatlan kutya történetekben, és megtudhatod, mi rejlik a hosszú élet titka mögött.

Miért élnek rövidebb ideig a kutyák az embernél?

A kutyák 🐶🐕🐩🦮🐕‍🦺 általában kevesebb ideig élnek, mint az emberek, mert más fajhoz tartoznak, és genetikailag eltérő élettartammal rendelkeznek. Az élettartam jellemzően fajonként és méretük szerint változik. Kisebb kutyafajták általában hosszabb ideig élnek, míg nagyobb kutyák általában rövidebb élettartammal rendelkeznek.

Az emberi élettartam hosszabb az evolúció és az emberi társadalom fejlődése miatt. Az embernek egyéb tényezők is hozzájárulnak az élettartam meghosszabbodásához, például az egészségügyi ellátás, az étrend és a táplálkozás, az életmód és a környezeti tényezők kontrollálása. Az emberi társadalomban a gondoskodás és az egészségügyi ellátás rendszere sokszor meghosszabbíthatja az emberi életet.

A kutyák általában nagyon szeretett háziállatok, és a legtöbb gazdi szeretné, hogy kedvence minél hosszabb ideig éljen. Ezért fontos gondoskodni róluk megfelelő táplálkozással, rendszeres állatorvosi ellátással és egészséges életmóddal, hogy maximalizáljuk az élettartamukat és boldog, egészséges életet biztosítsunk számukra.

Szeretnéd tudni hány emberi éves a kutyád? Kattints ide!


Meddig élnek a különböző kutyafajták?

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak becslések, és az egyéni kutyák élettartama változhat a genetikai tényezőktől, az egészségi állapottól, az életmódtól és a gondozástól függően.

Az alábbiakban hozzávetőleges élettartamokat találsz:

Chihuahua: 12-20 év
Yorkshire terrier: 13-16 év
Maltese: 12-15 év
Beagle: 12-15 év
Dalmata: 10-13 év
Bulldog: 8-12 év
Golden retriever: 10-12 év
Labrador retriever: 10-12 év
Német juhászkutya: 9-13 év
Boxer: 10-12 év
Rottweiler: 8-10 év
Dobermann: 10-12 év
Cocker spaniel: 10-14 év
Pomerániai törpespicc: 12-16 év
Staffordshire bullterrier: 12-14 év
Shih Tzu: 10-16 év
Bernáthegyi: 7-10 év
Border collie: 12-15 év
Weimari vizsla: 10-12 év
Bull terrier: 10-14 év

Ez csak néhány példa a különböző kutyafajtákra és az átlagos élettartamukra. Emlékezz arra, hogy az egyedi kutyák élettartama eltérő lehet, és a megfelelő gondozással, táplálással és egészségügyi ellátással hosszabb életet biztosíthatsz kedvencednek.


Vannak olyan kutyák, akik meglepően hosszú életűek voltak.

Bár ezek az esetek ritkák és nem jellemzőek az átlaghoz képest, néhány példa a következő:

Bluey:

  • Ez az ausztrál juhászkutya Ausztráliában élte az életét, és a Guinness Világrekordok könyve szerint 29 év és 5 hónapig élt, ami az ismert legmagasabb életkor egy kutya számára.

Maggie:

  • Egy ausztrál kelpie fajtájú kutya, aki szintén Ausztráliában élt. Állítólag 30 évig élt, bár ez a kora nem hivatalos és nem került dokumentálásra.

Bramble:

  • Ez egy border collie volt, aki Nagy-Britanniában élt. Bramble 27 évig élt, és élete során sok figyelmet kapott, mint a világ legrégebbi kutyája.

Adjutant:

  • Ez egy mongúz fajtájú kutya volt, aki 26 évig élt. A mongúzok általában nem tartoznak a hosszú életű fajok közé, így az Adjutant hosszú élettartama meglepő volt.

Ezek csak néhány példa a kutyák közül, akik hosszú életűek voltak az átlaghoz képest. Az ilyen kutyák élettartama számos tényezőtől függ, és sok esetben a genetikai adottságokon túl a gondoskodás, az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás is szerepet játszhat az élettartam meghosszabbításában.
 

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Szeretnéd tudni kutyád emberi életkorát? Kattints ide és máris megtudod!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ynE0oyJ530k