2023. február 3., péntek
Balázs névnapja

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki Peter Spuhlert, a Stadler többségi tulajdonosát

2023-01-06 15:55 | Nézettség: 63
Magas rangú állami kitüntetést vehetett át Svájcban Peter Spuhler, a Stadler Rail Csoport elnök-vezérigazgatója Dr. Czukor Józseftől, Magyarország berni nagykövetétől. A Stadler igazgatóságának elnökét, aki egyben a cégcsoport többségi tulajdonosa is, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki.

Az indoklás szerint Peter Spuhler a Stadler cégcsoport többségi tulajdonos elnök-vezérigazgatójaként elévülhetetlen érdemeket szerzett Magyarország vasúti járműgyártásának újraélesztésében. A magyar piaci felé tanúsított töretlen bizalmának köszönhetően a Stadler vállalatcsoport nem csak Magyarország legmeghatározóbb vasúti beszállítójává, hanem a vasúti járműgyártó piac egyik legjelentősebb befektetőjévé és munkáltatójává vált. Ennek köszönhetően Magyarországon jöhetett létre a vasúti karbantartás egyik leginnovatívabb európai referenciaközpontja, illetve Kelet-Közép Európa legnagyobb kocsiszekrény üzeme.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=BZcyo2Z7W6s

A Stadler Magyarországon 2005 decembere óta van jelen, jelenleg Budapesten, Szolnok és Pusztaszabolcson rendelkezik leányvállalatokkal. Hazai meghatározó tevékenyégei közé tartozik a vasúti kocsiszekrények gyártása, forgóvázak összeszerelése és revíziója, illetve vasúti járművek karbantartása és modernizációja. A cégcsoport Magyarországon összesen 700 munkavállalót foglalkoztat, az országban végrehajtott befektetéseinek összértéke pedig meghaladja az 50 milliárd forintot. A Magyarországon közlekedő mintegy 195 Stadler jármű a hazai vasút modern személyszállítási képességének meghatározó részét biztosítja magas szinten nap mint nap.