2023. február 3., péntek
Balázs névnapja

A nagy banánszaporítási project! Valós vagy kamu?

2023-01-10 19:51 | Nézettség: 234
Az elmúlt napok egyik legnagyobb látogatottságot elért videója az oldalunkon a "Hogyan csináljunk banánfát egy bannánból?" videó volt. A közösségi médiában is komoly reakciókat váltott ki megosztásunk, sokan egyből kamunak titulálták. Gondoltuk, hogy a legjobb módszer az igazság kiderítésére, ha mi magunk próbáljuk ki, hogy az eddig ismert banánszaporítási módszerrel, a sarjról történő szaporítással ellentétben lehet-e banánfát növeszteni egy banánból vagy csak egy igazi fake-videóval állunk szemben.

Első körben a Youtub-on kutakodtunk egy kicsit, beírva a keresőbe a "banana grow" szavakat, az elmúlt harminc napból számtalan videó jelenik meg, van amelyik több milliós nézettséggel rendelkezik, köztük az általunk publikált videó is. A videók között találunk olyat, mely épp azt mutatja be, hogy hogyan lehet ebben a témában kamuvideót készíteni.

Ime néhány példa:

https://www.youtube.com/watch?v=nTBgzBz4vVo

https://www.youtube.com/watch?v=5YED_J8EUV8

Nézzük, hogy teszteljük, hogy Kamu vagy valós a banánszaporítás. Az alábbi rövid videó az indulást mutatja, hogyan készítettük el a banándugványt. Most 10 napot kell várnuk a gyökeresedésre, kiváncsiak vagyunk!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=aKt-Q8xGCjY