2023. február 3., péntek
Balázs névnapja

Adományozás Napja - Giving Tuesday

2022-12-01 18:15 | Nézettség: 108
Az egekbe szökő infláció és az energiaárak drasztikus emelkedése, mely a civil szférát kiemelten sújtja, sok civil szervezetet sodor a csőd szélére. Az év vége így egy fontos időszak számukra annak érdekében, hogy támogatásokhoz jussanak, hiszen ilyenkor megnő a társadalmi szolidaritás és a magánemberek adományozási kedve is.

Extra terheket hozott az év vége a civil szervezetek számára
A most induló adományozási időszak sokuknak a túlélést jelentheti

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=hAlsgLNj50A

November utolsó keddje a Giving Tuesday (AdakozóKedd), a nap, amikor az adományozás különösen fontossá válik.
 
A Giving Tuesday mozgalom célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezés a Black Friday ellensúlyozására jött létre, az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítva, hogy figyeljenek oda egymásra, közösségeikre, és adományaikkal olyan ügyeket támogassanak, melyekkel másoknak segíthetnek vagy örömöt okozhatnak.
 
Ez az üzenet ebben a kihívásokkal teli időszakban különösen fontos. A civil szervezetek működése jelentős részben magánemberek támogatásán múlik. Éppen ezek a nonprofit szervezetek azok, akik az áremeléseket és a megemelkedett rezsiköltségeket nem tudják áthárítani senkire. Ezért kiemelten fontos, hogy az év végén, amikor mindenki szívesebben adományoz, felhívjuk a figyelmet a szolidaritás fontosságára.
 
A NIOK Alapítvány 2017 óta a Giving Tuesday mozgalom magyarországi nagykövete, azon dolgozik, hogy az adományozás kultúrája erősödjön Magyarországon. Idén különösen fontos, hogy bármennyire is nehéz időszak ez mindenkinek, gondoljunk a nálunk nehezebb helyzetben lévőkre, azokra, akik a civil szervezetek nélkül nem jutnának segítséghez, az elesettekre, rászoruló gyermekekre, fogyatékkal élőkre, állatmenhelyek gondozottjaira, számos más sérülékeny csoportra és fontos ügyre.
 
Tegyünk egy lépést és adományozzunk!
A NIOK Alapítvány az Adjukössze.hu-n, a legnagyobb hazai adományozási oldalon gyűjtött össze sok-sok jó ügyet, melyeket így könnyen, egyszerűen tud bárki támogatni.
Fogjunk össze, segítsük a civileket, a jó ügyeket!
 
Néhány hasznos tipp, ha Ön is adományozna:
Válasszon a szívéhez közel álló ügyet, keressen akár közvetlenül meg egy szervezetet, nézze meg, mire van szükségük! Keresse a “Támogatás” lehetőséget az oldalukon!
Ha nem ismer olyan szervezetet, akiben megbízna, nézzen körül a legnépszerűbb adománygyűjtő oldalon, az Adjukössze.hu-n, ahol válogatott adománygyűjtéseket talál!
Akár kis összeg is számít, nem baj, ha csak akár 1000 forinttal tud segíteni.
A rendszeres adományozás a legnagyobb segítség a szervezetek számára, hiszen kiszámíthatóvá, fenntarthatóvá teszi működésüket. Itt talál olyan ügyeket,amelyeket így tud támogatni.