2023. március 29., szerda
Auguszta névnapja

Baileys recept - Ír krémlikőr házilag

2023-02-15 11:07 | Nézettség: 215
Baileys recept - Ír krémlikőr házilag. A Baileys krémes, kávés ízvilága hamar meghódította a világot. Szerencsére házilag jóval olcsóbban elkészíthető és nem kell hozzá semmilyen speciális eszköz. Baileys krémlikór olcsón, gyorsan, házilag elkészíthető. Készíts saját kezűleg Baileys krémlikőrt otthon és meg fogsz lepődni milyen finom. Háziasszonyok csemegéje a csodás krémlikór, amit házilag is el tudsz készíteni. Kedvelt itala lett társasági és családi eseményeknek is, de a likőrt csak óvatosan fogyasszuk, mert bár látszatra gyengének tűnik, valójában hamar fejbe tud szállni.

BAILEYS RECEPT ALKOHOLMENTESEN

Sokan szeretik az ízét, de tartozkódnak az alkoholfogyasztástól. Nekik sem kell lemondani a Baileys különlegesen finom ízvilágáról. Az alkoholt teljesen el lehet hagyni és helyette a habtejszínt növeljük meg a receptben csak 1,5 dl-vel. Ha gyermekeknek is szánjuk a kávét egyszerűen el is hagyhatjuk vagy intenzívebb erősségű kakaóval is helyettesíthetjük.

BAILEYS RECEPT, HABTEJSZÍN

A habtejszín egy élelmiszeripari besorolás, nem lehet legálisan ráírni növényi hamisítványokra vagy főzőtejszínekre. Minden receptemben sima habtejszínt használok, amit tasakosan a Tescoban vagy az Aldiban szoktam venni. Helyette lehet használni konzerves kókusztejszínt is, ha laktózmenteset szeretnénk. Azonban ha te Hulalat, cukrászhabot vagy más habtejszín imitációt vásárolsz, nem biztos, hogy elégedett leszel az eredménnyel. Ha főzőtejszínt veszel, az eredmény egy sűrű, kocsonyás ital lesz.

BAILEYS RECEPT, SŰRÍTETT TEJ NÉLKÜL

A sűrített tejet sok helyen nehéz beszerezni, de elkészíthetjük házilag is, csupán tejből és cukorból. Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni és kihagynád a sűrített tejet, helyette 20 dkg cukrot és 2 dl tejet forralj fel és ezzel öntsd fel a karamellt. Majd 2 evőkanál étkezési keményítőt, keverj ki 4 evőkanál hideg vízzel. Ezt a kávé után add a lábosba és az eredmény majdnem ugyanolyan jó lesz, mint a sűrített tejes.

Baileys recept, amit házilag jóval olcsóbban elkészíthetsz és nem kell hozzá semmilyen speciális eszköz. 

 

HOZZÁVALÓK:

 • 15 dkg cukor
 • 1 dl tej
 • 1 evőkanál kakaópor
 • 1/2 db vaníliarúd
 • 4 dl habtejszín
 • 40 dkg sűrített tej
 • 2-3 adag presszókávé (80-100 ml)
 • 3 dl Whiskey  (pl. Jameson, Tullamore Dew)

 

ELKÉSZÍTÉS 

 • A cukrot egy lábosba szórjuk és közepes erősségen karamellbarnára olvasztjuk, időként megkeverve. Felöntjük a megforrósított tejjel és kevergetve addig főzzük, hogy a karamell beleolvadjon és szép sima legyen.

 • Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. A vanília rudat behasítjuk és belekaparjuk a magjait. Beleöntjük a kávét, a habtejszínt és a sűrített tejet. Kevergetve közepes lángon forrásig hevítjük.

 • Forrás után levesszük a tűzről és belekeverjük a whiskeyt is. Jól zárodó üvegekbe töltjük és miután kihűlt a hűtőbe tesszük. 1 hónapig eltartható.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=jASKzUnhqsg