2023. június 9., péntek
Félix névnapja

Bármikor kigyulladhatnak ezek a mobilok, nálad is lehet ilyen

2023-03-29 11:07 | Nézettség: 327
Miért gyulladnak ki a mobiltelefonok? Melyik telefon gyullad ki legyakrabban? Van okod félni, hogy a telefonod ki fog gyulladni?

A mobiltelefonok gyulladása több okból is előfordulhat.

Néhány közülük:

Rossz minőségű akkumulátor: Ha a telefon akkumulátora nem megfelelő minőségű vagy sérült, akkor túlmelegedhet és gyulladást okozhat.

Rossz töltő: Ha a telefonhoz használt töltő nem eredeti vagy nem megfelelő a telefon típusához, akkor túlmelegedhet és tüzet okozhat.

Mechanikai sérülés: Ha a telefon külső része megsérül, akkor az belső elemeire is hatással lehet, ami gyulladást okozhat.

Helytelen használat: Ha a telefon túl hosszú ideig van erős napsütésben vagy túl magas hőmérsékletű helyen van használva, akkor t

úlmelegedhet, és ez a túlmelegedés gyulladást okozhat.

Mobiltelefonok közül a Samsung Galaxy Note 7 volt az egyik legismertebb példa a mobiltelefon-gyulladásra.

  1. A Samsung 2016-ban visszahívta az összes Galaxy Note 7 készüléket a világban, mivel azoknál a litium-ion akkumulátoroknál előforduló hiba miatt gyakori volt a túlmelegedés és a gyulladás. Azóta a Samsung bevezetett szigorúbb biztonsági intézkedéseket, hogy elkerülje az ilyen típusú baleseteket.
  2. Egy másik példa az LG G4 volt, amelynek esetében az akkumulátor túlmelegedése miatt gyulladt ki több eszköz is.

Fontos megjegyezni, hogy a mobiltelefonok gyulladása nem gyakori, és ha az eszközt megfelelően használják és karbantartják, akkor nagyon kicsi az esélye ennek a problémának. Azonban ha bármilyen furcsa viselkedést tapasztal a telefonjában, azonnal hagyja abba a használatát, és kérjen szakmai segítséget a probléma megoldásához.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/shorts/zy6ZhGgs1mE