2023. november 30., csütörtök
András, Andor névnapja

Capri Mogyorósi Csaba szemével

2023-06-23 07:58 | Nézettség: 588
Capri egy csodálatos kis sziget Olaszországban, a Tyrén-tengerben, közel a Nápolyi-öbölhöz. Híres a gyönyörű természeti tájáról és az évszázadokon átívelő történelméről. A Capri az ókorban kezdte el vonzani a figyelmet, és azóta is népszerű turisztikai célpont maradt. Nézzük Mogyorósi Csaba milyennek látja!

Az egyik legismertebb látványosság a szigeten a Kék-barlang (Grotta Azzurra), amely egy természeti barlang a tengerpart közelében. A barlang bejárata alacsony, de belül lenyűgöző kék fényárban úszik, amit a napfény tükröződése okoz. Ez a látvány igazán különlegessé teszi a helyet.

A Capri városában megtalálható a Piazza Umberto I, melyet "La Piazzetta" néven is ismernek. Ez a központi tér egyben a város szíve, és körülötte találhatók üzletek, éttermek és kávézók. A Piazzetta-t sok híresség is gyakran látogatja, és remek hely arra, hogy élvezze a sziget hangulatát és a társaságot. 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=bJz-wdWtNEY

A szigeten található egy másik híres látványosság a Villa Jovis, amely egy ókori római palota volt, amit Tiberius császár építtetett. Ez a nagy, impozáns épületkomplexum a sziget legmagasabb pontján helyezkedik el, és csodálatos kilátást nyújt a tengerre.

Capri sokszínű és lenyűgöző tájakat kínál. Vannak dombos régiók, gyönyörű strandok és sziklás partok. A sziget különleges atmoszférával rendelkezik, amely vonzza a művészeket, írókat és a világ minden tájáról érkező látogatókat.