2023. október 2., hétfő
Petra névnapja

Dallas szereplői akkor 1978 és most! Hogy változtak meg a színészek? Milyen sikereket és bukásokat éltek meg? Volt élet a Dallas után?

2023-09-08 08:23 | Nézettség: 946
Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan változtak az évek alatt a "Dallas" legendás sztárjai? Tekintsd meg ezt a lenyűgöző videót, amely bemutatja, hogyan alakultak át az idő múlásával a sorozat ikonikus szereplői. Fedezd fel, hogyan formálta a kor és a karrier az arcokat, és milyen érdekes fordulatokat hozott az életük. Az Ewing család tagjai most hogyan néznek ki? Nézd meg, és találkozz régi kedvenceiddel az új köntösükben!

Hogy változtak az évek alatt a "Dallas" legendás sztárjai?

Dallas nyitó kép

A "Dallas" egy amerikai televíziós szappanopera volt, amelyet 1978 és 1991 között vetített a CBS. A sorozat középpontjában a gazdag és befolyásos Ewing család állt, akik a texasi olajmezőkön hatalmas vagyont gyűjtöttek. A család patriarchája Jock Ewing, az olajvállalat tulajdonosa volt, és a történet körülötte és az ő két fia, Bobby és J. R. Ewing, valamint a kiterjedt Ewing család körül forgott.

A sorozat fő cselekményszála a család belső és külső konfliktusaira épült. Az Ewing családtagok közötti rivalizálás, hatalomért való versengés, szerelmi háromszögek és üzleti intrikák mind a sorozat alaptémái voltak. Ezen kívül, a "Dallas" híres lett a rejtélyekkel és cliffhangerekkel teli epizódjaival is, például a "Ki lőtte le J. R.-t?" rejtély, ami hatalmas médiafigyelmet kapott, és milliókat ültetett a képernyők elé.

A "Dallas" sikerének több oka is volt:

 1. Karakterek és dráma: A sorozat gazdag karakterei és a családtagok közötti összetett kapcsolatok nagyban hozzájárultak a sikerhez. A nézők könnyen beleélhették magukat az Ewing család sorsába és drámáiba.

 2. Intrika és rejtélyek: A sorozat tele volt fordulatokkal, rejtélyekkel és meglepetésekkel. A "Ki lőtte le J. R.-t?" kérdés például hosszú ideig foglalkoztatta a nézőket, és a válasz kiderítéséért milliók követték a sorozatot.

 3. Kiváló színészi alakítások: A "Dallas" színészei, köztük Larry Hagman, Patrick Duffy és Linda Gray kiválóan alakították karaktereiket, és elnyerték a nézők szimpátiáját.

 4. Korszakalkotó szappanopera: A "Dallas" egyike volt az első olyan szappanoperáknak, amelyeket a főműsoridőben sugároztak, és új szintre emelte a televíziós szappanoperák népszerűségét.

 5. Aktuális társadalmi témák: A sorozatban számos aktuális társadalmi problémát is érintettek, mint például az olajipar és az energiaforrások fontosságát, ami érdekes és releváns témákat kínált a nézőknek.

A "Dallas" tehát nemcsak a karakterek és a család drámájával, hanem az izgalmas cselekményszálakkal és az aktuális társadalmi témákkal is magával ragadta a nézőket. Ez a kombináció vezetett ahhoz, hogy hosszú éveken keresztül egyike legnépszerűbb és legsikeresebb televíziós sorozatoknak.

Az "Dallas" 1978-as sorozat óriási hatást gyakorolt a televíziós világra, és a szereplők hosszú évtizedekig a képernyőn maradtak.

Lerry Hagmann Jocki Ewing
 

Most pedig elhozom nektek egy izgalmas betekintést a sorozat 15 főszereplőjének életébe és karrierjébe, hogy lássuk, hogyan változtak az évek alatt.

 

 1. Larry Hagman (J. R. Ewing): Larry Hagman a sorozat legendás gonosztevője volt. Hagman további színészi munkái között találhatók a "Szálka a torkomban" és a "Szikla alatt" című filmek. Hagman 2012-ben elhunyt, de emléke örökké él a televíziós történelemben.

 2. Barbara Bel Geddes (Miss Ellie): Barbara Bel Geddes a család matriarchája volt, és a sorozatot két Emmy-díjjal jutalmazták. Geddes 2005-ben elhunyt, de hosszú és sikeres pályát futott be a televízióban és a színpadon.

 3. Jim Davis (Jock Ewing): Jim Davis az Ewing család ősapja volt, és tragikusan 1981-ben elhunyt. Karrierjét számos western sorozatban és filmben alapozta meg.

Most pedig tekintsünk rá, hogy a többi szereplő miként alakította tovább karrierjét a "Dallas" után:

Dallas szereplői

 1. Patrick Duffy (Bobby Ewing): Patrick Duffy több televíziós sorozatban is szerepelt, köztük a "Tengerparti dokikban" és a "Step by Step" című sitcomban. 2021-ben is aktív a színészi pályán.

 2. Victoria Principal (Pamela Barnes Ewing): Victoria Principal a "Dallas" után szépségápolási vállalkozást indított, majd visszavonult a színészetből. Jótékonysági munkával is foglalkozott.

 3. Ken Kercheval (Cliff Barnes): Ken Kercheval számos televíziós szereplés után 2019-ben elhunyt. A "Dallas" után a színpadon és a kisebb képernyőn is szerepelt.

 4. Linda Gray (Sue Ellen Shepard): Linda Gray további televíziós szerepekben és színpadi előadásokban is látható volt. 2021-ben még mindig aktív a színészi pályán.

 5. Steve Kanaly (Ray Krebbs): Steve Kanaly a "Dallas" után is színészkedett, és számos televíziós sorozatban vendégszerepelt.

 6. Charlene Tilton (Lucy Ewing): Charlene Tilton több kisebb szerepet vállalt televíziós filmekben és sorozatokban a "Dallas" után.

 7. Howard Keel (Clayton Farlow): Howard Keel a "Dallas" után is színészkedett, és színpadi munkája is folytatódott.

 8. Priscilla Presley (Jenna Wade): Priscilla Presley a "Dallas" után is filmszerepekben szerepelt, és más televíziós sorozatokban is megjelent.

 9. Susan Howard (Donna Culver Krebbs): Susan Howard a "Dallas" után is színészkedett és a politika felé fordult, meghatározó szerepet játszva az Amerikai Képviselőházban.

 10. Sheree J. Wilson (April Stevens): Sheree J. Wilson a "Dallas" után is több televíziós sorozatban szerepelt, leginkább az "Walker, a texasi kopó" című sorozattal lett ismert.

 11. George Kennedy (Carter McKay): George Kennedy további színészi szerepeket vállalt a "Dallas" után, és hosszú karriert tudhatott maga mögött.

 12. Morgan Brittany (Katherine Wentworth): Morgan Brittany a "Dallas" után is színészkedett, és vendégszerepeket vállalt más televíziós sorozatokban.

Dallas zárókép

A "Dallas" szereplői hosszú és változatos karriert futottak be a sorozat után is, és sokuk emléke örökké él a televíziózás történelmében. A sorozat nemcsak nézettségben, hanem az aktív színészi pályákban is hatalmas hatást gyakorolt, és az Ewing család drámája örök életű marad a televíziózás világában.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Jri-u15ZkYw