2022. július 7., csütörtök
Appolónia névnapja

Dolgozd ki ötleted az agrárium kihívásaira! NAK TechLab Hackathon 2022

2022-03-10 09:54 | Nézettség: 170
Májusban jön a NAK TechLab egyetemi hackathonja! A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK TechLab programja idén is megszervezi egyetemistákat megszólító eseményét, egy 24 órás innovációs ötletverseny keretében. A NAK TechLab Hackathon elnevezésű versenyre felsőoktatásban tanuló fiatalok megoldási ötleteit várják az agráriumban fellelhető kihívásokra.

Jelentkezz 2-4 fős csapatoddal a 24 órás ötletversenyre és dolgozz együtt üzletfejlesztési és agrárszakmai mentorokkal a szektort érintő kihívásokon az értékes nyereményekért!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=qQy94qSykXw

Az agrárium, illetve az agrár karrierút népszerűsítését tűzte ki célul a NAK TechLab egyetemi ötletversenye, melyet – a Design Terminal szakmai támogatásával – 2022. május 6-7-én rendeznek meg.

A verseny a különböző területeken tanuló diákokat átfogó módon szólítja meg, hiszen nem csak az agrár szakokon tanulókat várja; bármely felsőoktatásban tanuló hallgató jelentkezhet rá.


„Úgy tartják rólunk, magyarokról, hogy kreativitás, az újra való nyitottság és vállalkozói szellem jellemez bennünket – amire büszkék is vagyunk. A NAK TechLab program keretében kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalok megszólítására, hiszen a fiatal generáció az, mely új lendületet, fejlődést hozhat az agráriumba. A verseny során nyújtott agrárszakmai mentorálás pedig egyedülálló lehetőség a projektek fejlődése szempontjából.” – emeli ki a verseny kapcsán Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.


A hallgatói csapatok a hazai agrárium égető kihívásaira dolgozhatnak ki innovatív megoldásokat. Így például a precíziós növénytermesztésbe beilleszthető digitális megoldásokat, melyek segítik a termelők hatékonyságát, ezen túl munkaerőhiányra, vagy az állattenyésztés területén az energia-felhasználás, illetve a takarmány-felhasználás optimalizálására hozott ötleteket is várnak, de a gazdálkodókat egyre inkább érintő fenntarthatósági témakörben is lehet jelentkezni.


A versenyre 2-4 fős csapatok jelentkezését várják. A versenyt egy online elődöntő előzi meg, az itt legjobbnak ítélt csapatok a 24 órás versenybe kerülnek, ahol üzlet- és termékfejlesztési, valamint agrárszakmai mentorok segítségével tökéletesíthetik ötleteiket. A fiatalok a verseny másnapján – prezentáció keretében – szakmai zsűrinek mutatják be kidolgozott koncepciókat. A legjobb csapat értékes nyereményekben részesül, valamint különdíjak is kiosztásra kerülnek; nagy összegű utalvány repülőjegy és elektronikai termékek vásárlására, konferencia belépés, gyárlátogatás, illetve további szakmai jellegű díjak.


A verseny kapcsán a szervezők 2022. március 30-án online tájékoztató eseményt tartanak, ahol a legfontosabb információkat is megosztják, illetve az érdeklődő hallgatók feltehetik kérdéseiket.