2023. október 1., vasárnap
Malvin névnapja

‼️ Egy állat örökbefogadása nem a gyerekvállalás béta verziója‼️ Az állatnak szíve van és érez! Igaz történet!

2023-02-26 16:46 | Nézettség: 614
Hapci 2021 szeptemberében, alig két hónaposan érkezett testvéreivel. Ők voltak a "7 törpe". Hapci betegesebb volt a többinél, innen kapta a nevét. De szerencsére hamar meggyógyult, és el is jött érte a várva várt gazdi. Mutatunk egy videót, hogy lássátok, mit műveltek; lássátok mekkora fájdalmat von maga után a felelőtlen és önző döntésetek. Állat örökbefogadása az örökbefogadott állat élete végéig szól. Ő nem egy játék, amit ha már nem kell el lehet dobni. NEKI SZÍVE van.

 A gazdi, akiről azt hittük, tökéletes; családtagként tekintett rá, meleg lakásba vitte (nem a kertbe bioházőrző-riasztónak), ahol puha ágyban aludt (nem a kemény, hideg és magányos faviskóban vagy a lábtörlőn). Ahol látszólag szerették, és mindent meg akartak adni neki: foglalkozás, minőségi ételek, kutyaiskola…
Hapci most mégis visszakerült a rácsok mögé, alig egy évesen. De mégis miért? Hiszen ő nem tett semmi rosszat!

Egyszerű a történet, volt gazdái gyereket vállalnak, Hapci már nem fér bele az életükbe, pedig ezt már örökbefogadásakor is tudták...
Sajnos egyre inkább válik szokássá a fiatal párok körében, hogy örökbefogadás címszó alatt lényegében „kikölcsönöznek” egy kölyökkutyát vagy cicát a menhelyről. Teszik mindezt azért, mert úgy érzik, hogy szükségük van egy kutyára/ macskára, aki felkészíti őket a családalapításra. De mihelyst úgy érzik, hogy a jószág ellátta a számára kitűzött feladatot (mondjuk, néhány hónap elteltével is életben van), nemes egyszerűséggel visszadobják őt a menhelyre (jobb esetben).
Az ilyen párok figyelmét szeretnénk felhívni ezzel a poszttal egy fontos dologra. Mégpedig, hogy egy kölyökkutya vagy egy kismacska felnevelése meg sem közelíti egy emberi csecsemő ellátását, nevelését. Az, hogy adott esetben képes vagy nem kinyírni egy szobanövényt, még nem jelenti, hogy egy kutya vagy macska is neked való. És csak azért, mert sikeresen felneveltél egy állatot, még nem feltétlen állsz készen egy kisbabára.

Most pedig nézzük meg ezt a problémát a gyerekpótlékként használt állat oldaláról, akinek nincs más választása, mint elszenvedni a kegyetlenséged. Örökbefogadás szempontjából a létező legjobb korban lévő kutyától önző módon ellopod élete legfontosabb időszakát, és az esélyét, hogy valódi családja legyen. Míg a vele töltött egy teljes év alatt benned halvány kötődés sem alakul ki iránta, addig az ő számára te leszel a Gazdi, az Isten, a Család és az Otthon.
És -bár téged ez nyilván a legkevésbé sem érdekel- ez a kutya később a menhelyen nap, mint nap, órákon át szívfacsaróan sír utánad. Ugyanis szeret téged, és várja, hogy eljössz érte. Hiába a rengeteg sétáltató, a kutyatársak és a gondozók kedves, odaadó jelenléte, ezek csak odaszórt apró morzsák a te (egyébiránt álságos és őszintétlen) ölelésedhez képest.

Mutatunk egy videót, hogy lássátok, mit műveltek; lássátok mekkora fájdalmat von maga után a felelőtlen és önző döntésetek. Hogy mekkora kínt okoztok másnak, miközben a mai modern világban ezer más módja lenne annak, hogy sokkal tisztességesebb módon készüljetek a gyermekvállalásra.
De ne aggódjatok, mi helyettetek is törődtünk Hapcival, minket érdekel a sorsa, mi együtt érzünk vele. Éppen ezért, alig két hét alatt találtunk is számára egy új Gazdit, egy családot, ahol a kutya és a gyerek békében és szeretetben megfér egymás mellett. Sőt!
Legyen Hapci története tanulság mindenki számára! Senki se vigyen haza kisállatot csak azért, mert tesztelni akarja, hogy készen áll-e egy kisbaba érkezésére. Egy állat örökbefogadása nem a gyerekvállalás béta verziója! Egyik menhely sem kölcsönző, hanem átmeneti otthon a végleges család megtalálására! Szívből örülünk, hogy Hapcinak végül ez sikerült, és mindent meg fogunk tenni, hogy a többi védencünket megóvjuk a hasonló csalódásoktól!

Elérhetőségeink:
📧rexiroda@rex.hu
☎️+36 1 230-4080
💥https://www.rex.hu/
❤Az alábbi linkekre kattintva támogathatjátok Alapítványunk munkáját és védenceit: https://rex.hu/tamogatas/
SEGÍT A REX, SEGÍTS TE IS!

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.facebook.com/watch?v=549323703844432