2024. május 18., szombat
Erik névnapja

Egyszerű és Egyszerű: Citromos🍋 Pohárkrém Recept

2024-04-24 16:14 | Nézettség: 396
Megmutatjuk hogyan készíthet el egy könnyű és frissítő citromos 🍋 pohárkrémet, ami tökéletes választás nyári napokra. Ez az egyszerű recept mindenkit elvarázsol majd az ízével és eleganciájával.

Citromos 🍋 Pohárkrém Recept

citromos pohárkrém

Hozzávalók:

 • 1 citrom leve és héja
 • 60 g cukor
 • 300 ml tejszínhab

Elkészítés:

 1. Citrom előkészítése: Mossa meg alaposan a citromot, majd reszelje le a héját egy finom reszelőn. Ügyeljen arra, hogy csak a sárga részt reszelje le, a fehér rész keserű lehet. Ezután facsarja ki a citrom levét.
 2. Cukorkeverék készítése: Egy közepes méretű tálban keverje össze a citromhéjat a cukorral. Hagyja állni néhány percig, hogy a cukor magába szívja a citromhéj aromáját.
 3. Tejszínhab felverése: Verje fel a tejszínhabot kemény habbá egy tiszta, száraz tálban.
 4. Citromos keverék elkészítése: Keverje a citromlevet a cukros citromhéj keverékhez. Óvatosan forgassa bele a felvert tejszínhabot, hogy a hab ne törjön össze. Használjon spatulát a finom és egyenletes eloszlás érdekében.
 5. Hűtés: Ossza el a krémet poharakba vagy desszerttálakba, és tegye hűtőbe legalább 1 órára, hogy jól behűljön.

Tálalás:

Tálalja a citromos pohárkrémet hidegen, díszítheti mentalevéllel, friss citromkarikákkal vagy kevés reszelt citromhéjjal a tetején.

pohárkrém

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=63VQ0sPbkW0

prosecco

Ajánlott ital:

 • Frissítő: Jól illik hozzá egy friss, jéghideg limonádé, amely kiemeli a citromos ízeket.
 • Bor: Ha alkoholos italt részesít előnyben, egy könnyed, száraz fehérbor, például egy Sauvignon Blanc vagy egy frissítő Riesling remek kísérője lehet ennek az édességnek.
 • Sör: Egy könnyű, citrusos jegyekkel rendelkező világos sör, például egy Belgian Wit vagy egy American Pale Ale is szépen kiegészítheti.

Alkalom:

Ez a friss, könnyű desszert tökéletes választás lehet nyári összejövetelekre, kerti partikra, vagy akár egy elegáns vacsora utáni finomságként. Ideális választás lehet meleg napokon, amikor valami könnyed, mégis kifinomult desszertre vágyunk.

További videók a témában