2023. február 8., szerda
Aranka névnapja

Egyszerű házi készítésű szufla japán palacsinta! Ezt meg kell kóstolnod!

2023-01-24 14:50 | Nézettség: 2048
A szufla palacsinta egy kedvelt japán streetfood, melyet olcsón és gyorsan el lehet készíteni, vagyis ez a palacsinta japán módra újragondolva. Fantasztikusan egyszerűen elkészíthető és nem kell hozzá sok alapanyag sem.

Abban biztos lehet, hogy mindenki imádni fogja ezt az édességet, amit a japánok előszeretettel készítenek és fogyasztanak. Nézzük hogyan kell készíteni!

Elkészítési mód

Fogjunk két lehetőleg nagy méretű tojást és válasszuk szét a sargáját a fehérjétől. Adjunk a tojássárgához 20ml tejet (4 teáskanál) és jól keverjük össze. Adjunk hozzá 30 gramm lisztet és keverjük össze ismét. Használhattok alacsony glutén tartalmú lisztet is. 

Ezt követően vanilia kivonattal ízesíthetjük, de ez nem kötelező. Negyed teáskanál elég hozzá (1,25 ml). A tojásfehérjét 25 gram cukorral keményre kell verni. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy a robotgépünkkel középső fokozatban elkezdjük habosra verni, majd mikor megjelennek nagyobb hal-szem buborékok, akkor a cukor harmadát hozzáadjuk. Mikor megjelennek a kicsi buborékok, akkor adjuk hozzá a második harmad cukrot.

A harmadik adag cukrot pedig akkor adjuk hozzá, amikor a hab texturája már látszik. A habot addog kell verni, míg "nem áll meg". Ekkor a hab egy harmadát összekeverük a tojássárgával. Majd az így kapott masszát visszatesszük a maradék habba és az egészet készre keverjük.

A serpenyőbe csöppentsünk olajat és kenjük ki az alját.. Töltsük bele a tésztát egy formázó / kinyomó zsákba és a serpenyőbe préseljünk ki 3 adagot. Tegyünyk a formák mellé 2 teáskanál vizet és lefedve alacsony hőmérsékleten 5 percig süssük. Ezt követően fordítsuk meg a palacsintákat, újra tegyünk mellé egy teáskanál vizet és további 5 percig süssük.

A meleg palacsintára tegyünk egy szelet vajat és esetleg szirupot!

Segítségképpen nézd meg a videót, mely bemutatja az elkészítési folyamatot! Ha tetszett ez a videó, akkor ez is érdekelni fog: Hogyan készítsünk kézzel narancskockát?
 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=tBTNMo77h2Q

Hozzávalók:

  • 2db Tojás
  • 20 ml (4 teáskanál) tej
  • 30 g (3,3 evőkanál) liszt
  • 1,25 ml (1/4 teáskanál) vanília kivonat (opcionális)
  • 25 g (2 evőkanál) cukor