2023. március 26., vasárnap
Emánuel névnapja

El Caminito del Ray Andalúziában női szemmel

2023-03-14 22:53 | Nézettség: 76
A Caminito del Rey egy sétány/túraútvonal Andalúzia délnyugati részén, Spanyolországban. Az elhanyagolt, veszélyes sétányt 2015-ben újították fel, és most már turisták számára is látogatható. Az út egy sziklafal mentén fut, és lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre. A mai napig az El Caminito del Rey a látogatók egyik kedvenc turisztikai attrakciója Spanyolországban.

Miért építették és mikor a El Caminito del Ray-t?

Az El Caminito del Rey egy szurdokvölgyben futó sétány Spanyolországban, Málaga tartományban. Az út hossza 7,7 kilométer, és a Desfiladero de los Gaitanes szurdok falai között halad. Az út építése az 1900-as évek elején kezdődött, és 1905 és 1906 között fejeződött be. Az út építése azonban csak a korábbi erőművek és vízenergia-projektek elérhetőségének javítása érdekében történt. 

Az El Caminito del Rey-t a Compañía de los Ferrocarriles Andaluces építette, hogy könnyebbé tegye az erőművek és vízenergia-projektek karbantartását és felügyeletét. Az út azonban hosszú ideig elhanyagolt állapotban volt, és veszélyesnek számított. Az 1990-es években és az 2000-es évek elején újra felújították az útvonalat, és biztonságosabbá tették a turisták számára. 

A Spanyol király milyen munkálatokban vett részt az építkezés folyamán?

A Spanyol király, Alfonz XIII. személyesen vett részt az El Caminito del Rey építése során, illetve az 1900-as évek elején a spanyol kormány nagy támogatást nyújtott az építkezéshez. Az építkezés célja az volt, hogy a szurdokban futó út könnyebbé tegye az erőművek és vízenergia-projektek karbantartását és felügyeletét.

Az építkezés során a királyi család és más fontos személyiségek látogattak el az építkezés területére, hogy megtekintsék az építési folyamatot. Az építkezés után a királyi család és más prominens személyiségek gyakran látogattak el a szurdokba, hogy megnézzék az El Caminito del Rey-t.

Az El Caminito del Rey manapság turisztikai látványosság és népszerű kirándulóhely, amely évente sok turistát vonz.

Bizonytalan vagy, hogy hová utazz legközelebb? Kattints ide és segtünk megtalálni számodra a megfelelő uticélt!

Utazással kapcsolatos fantasztikus videókat ide kattintva nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=5exwNE-pIdE