2024. február 29., csütörtök
névnapja

Elittam az agyamat - és részegen vezettem! Vallotta be Vujity Tvrtko

2023-06-16 21:44 | Nézettség: 676
Részegen vezettem! Életem legkülönlegesebb kísérletét láthatjátok. Én aki még egy konyakos meggyel a szervezetemben sem ülök volán mögé részegre ittam magam és így ültem kocsiba. Egy pálinka és egy sör. Majd újabb rövid és újabb sör. Ezt ittam, mert a rendőrök szerint ez a sajnálatos szokás. Körülöttem rendőrök, mentősök, oktatók és katasztrófavédők figyeltem, miközben én nyakló nélkül vedeltem... és vezettem!

Ami történt, azt a rendőrség most is oktatófilmnek használja. 

Miből lett elege Vujity Tvrtkonak?

Elegem lett a hülye mondásokból, melyek szerint:

  • "Magának elnézik!",
  • "ennyi még belefér!",
  • Úgysem a jobbik vezet!"
  • stb!

És elegem lett az ittas sofőrök miatti

  • veszélyeztetésekből,
  • halálos balesetekből,
  • családi tragédiákból! 

Ezért találtam ki a tesztet, amelynek felvételei többet mondanak ezer szónál, s amelyet hitem szerint mindenkinek látnia kellene!

Miért nem szabad alkohol fogyasztása után autóba ülni és vezetni?

Az alkohol fogyasztása jelentősen befolyásolhatja a vezető képességeket és növelheti a balesetek kockázatát. Az alkohol központi idegrendszerre gyakorolt hatása miatt csökkenti a reflexeket, a figyelmet, a látásélességet, a koordinációt és a döntéshozatalt. Ezek az alkohol hatására bekövetkező változások jelentősen rontják a vezetési képességeket és megnövelik a balesetek kockázatát.

Az alkohol befolyásolhatja az érzékelést és az ítélőképességet, ami azt jelenti, hogy a vezetők hajlamosabbak lehetnek figyelmetlenségre, rosszabbul értékelik a távolságot és a sebességet, és lassabban reagálnak a közúti helyzetekre. Az alkohol továbbá fokozhatja a kockázatvállalási hajlamot, így a vezetők hajlamosabbak lehetnek megszegni a közlekedési szabályokat.

Emellett az alkohol hatására csökken a képesség az egyidejű több feladat végzésére is. A járművezetés olyan tevékenység, amelyben az egyidejű figyelem megőrzése és a különböző környezeti ingerek feldolgozása létfontosságú. Az alkohol befolyásolja ezt a képességet, ami növeli a balesetek kockázatát.

Számos országban törvények vannak érvényben az alkoholos befolyásoltság határértékéről és büntetésekről, hogy megakadályozzák az ittas állapotban való vezetést. Az alkohol és vezetés kombinációja életveszélyes lehet, nemcsak az autóvezetőre, hanem másokra is nézve. Ezért nagyon fontos, hogyha alkoholt fogyasztottunk, ne üljünk autóba és ne vezessünk. Ha alkoholt szeretnénk fogyasztani, mindig érdemes más közlekedési lehetőségeket választani, mint például a tömegközlekedés, a taxis szolgáltatás vagy az alkoholmentes sofőrszolgálat. Az alkoholos befolyásoltság és vezetés kombinációja elkerülése védi az életünket és mások életét is.

Szeretnéd tudni, hogy mennyire leszel másnapos? Akkor kattints ide!

Ide kattintva további érdekes egészséggel, életmóddal kapcsolatos videókat nézhet meg a témában!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=peW5K2i5CiY