2024. Április 24., szerda
György névnapja

Ezek lesznek a legnépszerűbb videómarketing trendek 2024-ben

2024-02-28 11:28 | Nézettség: 385
A videómarketing az egyik leghatékonyabb marketingstratégia, amellyel bevonzhatod a célközönségedet, és növelheted a márkád ismertségét. A trendek évről évre változnak, ezért fontos, hogy naprakész légy a legújabb fejleményekkel. Nézzük a 2024-es év várhatóan legnépszerűbb videómarketing trendjeit, hogy garantáltan felkészülhess a sikerre.

videomarketing

Az AI a videómarketingbe még ennél is jobban betör

2024-ben a videómarketing szektorban is a mesterséges intelligencia (AI), különösen a generatív AI technológiák egyre szélesebb körű bevetésére számíthatunk - már több marketing ügynökség is kutatja, hogyan lehet beépíteni a stratégiájukba az AI használatát. Ez a tendencia már most is erőteljesen érvényesül, amint azt az OpenAI által 2022 végén kiadott ChatGPT 3.5, és a későbbiekben bemutatott, fejlettebb ChatGPT 4.0 példája is mutatja.

Ezek az innovációk, mint a digitális marketing úttörői, csak a kezdetet jelentik a piacra érkező számos új alkalmazás közül, amelyek a generatív AI technológiák alkalmazásával új dimenziókat nyitnak meg a videómarketing területén.

A termékvideók térnyerése a marketingben

A termékvideók egyre népszerűbbé válnak a marketingben, és ez a trend 2024-ben várhatóan tovább erősödik. A marketingvezetők felismerték, hogy a videók hatékonyabb eszközök a termékek bemutatására és a vásárlók konverziójára, mint a hagyományos szöveges tartalmak.

A termékvideók előnyei:

• Könnyebben emészthetők, mint a szöveg.
• Vonzóbbak és jobban lekötik a figyelmet.
• Kézzelfoghatóbbá teszik a terméket.
• Hatékonyabban demonstrálják a termék előnyeit és funkcióit.
• Érzelmi kötődést építenek ki a márkához.

A videómarketing új arcai: hiteles személyek, őszinte kapcsolatok

A márkák egyre inkább felismerik, hogy a vásárlók jobban bíznak a valódi emberekben, mint a színészekben vagy influenszerekben. Ezért a jövőben egyre több videóban fognak szerepelni a vállalatok igazi munkatársai: eladók, marketingesek, vezetők, akik őszintén és nyíltan beszélnek a termékekről és szolgáltatásokról.

A rövid videók 2024-ben is tarolnak

A rövid videók ideálisak a mai gyorsan pörgő világban, ahol a figyelemfelkeltés kulcsfontosságú. A platformok, mint a TikTok, a YouTube Shorts és az Instagram Reels, tökéletes terepet biztosítottak a márkák számára, hogy rövid, ütős videókkal mutassák be termékeiket és szolgáltatásaikat. Tehát, a rövid videók itt maradnak 2024-ben is velünk. A márkák, amelyek nem használnak rövid videókat a marketingstratégiájukban, lemaradnak a versenytársak mögött.

A hang nélküli videók térnyerése a marketingben

Tudtad, hogy a Facebookon 2017-ben a videók 85%-át hang nélkül nézték meg? Ez a trend 2024-ben is visszatér, a felhasználók egyre több közösségi videót fogyasztanak hang nélkül.

Sok Reels, TikTokot irodában, várótermekben, az ágyban partner mellett - hang nélkül - néznek. Ha a felhasználók így fogyasztanak tartalmat, egyértelmű, hogy miért növekszik ez a videómarketing trendd. Szerencsére ma már rengeteg eszköz áll rendelkezésre a néma videók hatékonyságának növelésére, teljes, pontos feliratokkal, használd te is ki ezeket a lehetőségeket!

Kép és a videó forrása: