2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

“Gazdagságot ígérnek, majd sz..rabszolgává teszik a lányokat”

2023-02-27 20:01 | Nézettség: 197
Url Izabell szenvedélye a közel-keleti kultúra, kutatja azt, sőt, regényeket ír róla. Milyen az iszlám nőképe? Hogyan nevelik a férfiakat? És milyen bűnöket követnek el a tradíciók kijátszása érdekében? Érdekes és felkavaró beszélgetés következik.

Miért elterjedt a nők  kizsákmányolása az iszlám országokban?

Először is, fontos megjegyezni, hogy a nők sz...is  kizsákmányolása nem korlátozódik az iszlám országokra, és nem minden iszlám országban fordul elő ugyanaz a szintű nemi erőszak és zaklatás. Azonban az iszlám országokban a nők kizsákmányolása részben kulturális és társadalmi tényezők következménye lehet.

Az iszlám országokban a nők hagyományosan másodrendű állampolgárok voltak a férfiakhoz képest, és a nemi szerepek szigorúan elkülönültek. A nőknek szigorúbb öltözködési előírásoknak kell megfelelniük, és korlátozott hozzáférésük van az oktatáshoz és a munkához. A nők kevésbé szabadok az életükben, és a férfiak gyakran rendelkeznek felettük.

Emellett az iszlám országokban az erőszak, beleértve az erőszakot is, gyakran kevésbé büntetik, mint más országokban. A nők kiszolgáltatottabbak lehetnek az erőszaknak, és kevesebb védelmet kapnak a törvénytől.

Az iszlám vallásban nincs semmi, ami a nők kizsákmányolását vagy erőszakát támogatná. Azonban az iszlám országokban a hagyományos nemi szerepek és a korlátozott női jogok hozzájárulhatnak a nők sérülékenységéhez, ami növelheti az erőszak és a kizsákmányolás kockázatát.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=-qsObODOZFc