2023. február 3., péntek
Balázs névnapja

Gólyahírek

2022-08-22 17:57 | Nézettség: 325
A webkamera a BirdMania Madárpark és Természetvédelmi mentőhelyről közvetíti két fehér gólya - Macus és Szofi - fészkének mindennapjait. Macus egy tartósan sérült hím gólya, aki 2016 óta lakik nálunk. Szofi egy egészséges, vonuló vadmadár, akinek megtetszett Macus (meg az all inclusive ellátás) és beköltözött a fészkébe 2017 tavaszán. Azóta Szofi minden nyár végén elrepül Afrikába, tavasszal pedig visszatér párjához, Macushoz, aki itt várja őt. Számos fiókát neveltek az évek során, részeletek lentebb.

Tíz éve egy álom volt, négy éve elkezdtük megvalósítani, idénre elkészült..., 12 jeladós gyűrűvel elkezdtük az éles tesztfázist.... 2 gólyánk már félúton jár Afrika felé 🙂

Az egészet önerőből kezdtük, nulláról. Mára működik. A jeladókhoz szükséges 12 adatkártyát a Vodafone-tól kaptuk, támogatásként. 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=hBOkjl83h7A

Vannak gyerekbetegségek - a tesztfázis pont ezek feltárásáról, korrigálásáról szól - de összességében idáig jól működik a rendszer 👍

Jövőre, ha lesz elég támogató, akár 50, sőt több magyar gólyára is kerülhet ilyen jeladó, s tudhatunk meg róluk sokkal többet, követhetjük útjukat Afrikába, és idővel majd láthatjuk, hol fognak fészkelni, családot alapítani, tudunk nekik segíteni, ha bajba kerülnek. 

Idénre meg egy fontos része van a programnak - elkísérni pár jeladós gólyánkat Isztambulig, dokumentálni, bemutatni az útjukat profi fotókon, élő videó bejelentkezések segítségével. 
Az első két útnak indult madarunk, HANL és HANK megtréfált bennünket, arra számítottunk, hogy hasonlóan a tárgyévi fiókák szokásos tempójához 8-12 nap alatt teszik meg az utat Budapest - Isztambul között, így lesz időnk utolérni őket autóval, ők ehhez képest 4 nap alatt odaértek, aznap mikorra indulást terveztük, ők már Isztambulban is voltak.

Így most a "Budapest-Istanbul '22 Stork Expedition" jövő hét szerdán indul, a még itt lévő 4 idei és 4 felnőtt gólyát fogja követni, megfigyelni, filmezni kamerákkal, drónokkal az útjuk Isztambulig tartó szakaszán. 

Minden napra tervezünk egy, de lehet, hogy több élő bejelentkezést, tudósítást. 
Aki ezeket követni szeretné, az feltétlenül iratkozzon fel, azaz lájkolja be, kövesse be az oldalunkat, és iratkozzon fel a YouTube csatornánkra. 
A minőségi képanyagok megvalósításában nélkülözhetetlen támogatónk a Fotoplus és a Sony Magyarország. 

Mivel mi mindent saját erőből csinálunk, így minden támogatás jól jön 😊 
Ezt Ön/Te is megteheted az alábbi linkek egyikén, de céges támogatókat is örömmel látnánk az úthoz is, no meg a jeladós program egészéhez. 😉

BirdMania - Márton András

A most megosztott videó megvalósítását köszönöm Esteban Sancheznek, aki útitársam is lesz, így garancia arra, hogy profi képi anyagokkal fogunk tudni szolgálni az út során 😉

This nest webcam is bradcasting the life of two white storks (Ciconia ciconia) named Macus and Sophia from our BirdMania Birdpark and Wildlife Rescue Station. Macus is a permanent injured male stork, who lives with us since 2016. Sophia is a helthy, migrating wildbird, who liked Macus (and probably the all inclusive service) and moved in to Macus nest at 2017 spring. Since that time, Sophie migrates to Africa each year and Macus faithfully waiting for her to come back. By the time they reared numerous nestling, see details below.

++++++++++++++++++++
Mi a szívünket, lelkünket, idõnket, energiánkat tesszük bele minden hozzánk kerülő állat megmentésébe. Viszont a te, az Ön, azaz az emberek támogatása nélkül nem megy. Kérem, segítsd a munkánkat, küldetésünket. Nincs túl kicsi adomány, minden csepp számít 🙂
We put our heart, soul, all time and energy to our mission to run our wildlife rescue station. But we cant success without your support. There is no too small donation, all contribution is great help. 

-----------------------
Erste bank, forint számla:
11600006–00000000–50682795
Márton Béláné nevén.

Revolut bank:
LT89 3250 0099 6121 8206
András Márton nevén

Revolut számláról küldve:
revolut.me/andrsxcoe

PayPal:
marton.vlad.andras@gmail.com
Avagy 
https://www.paypal.me/MartonAndras

Patreon
https://www.patreon.com/birdmania