2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Hatalmas online csalások, amikkel milliókat szakítottak a csalók

2023-05-28 11:55 | Nézettség: 771
Miért használják az internetet előszeretettel a csalók mások pénzének megszerzésére? Könnyen megtévesztik a csalók az embereket, akik nem gondolnak arra, hogy csak a pénzük megszerzése a cél. Kamu jótékonyságok. Kamu otthoni munka. Más országban bajbajutott emberek megsegítés anyagilag. Online szerelem, amikor más személyiségébe bújva hazudnak szerelmet anyagiak kicsalása érdekében.

Az internet széles körű elterjedése és hozzáférhetősége sajnos lehetővé tette a csalók számára, hogy új módszerekkel és eszközökkel folytassák tevékenységüket.

Az interneten történő csalások több okból is népszerűek a csalók körében:

  • Anonimitás: Az interneten könnyebb az álidentitás felvétele vagy más valódi személynek tűnő adatok használata. Ez lehetővé teszi a csalók számára, hogy rejtőzködjenek és ne lehessen azonosítani őket.
  • Könnyű elérés és széles hatósugár: Az interneten keresztül a csalók elérhetik és megszólíthatják a világ bármely részén élő embereket. Ezáltal sokkal több potenciális áldozat áll rendelkezésükre, mint hagyományos módszerekkel.
  • Távoli kommunikáció: Az interneten keresztül a csalók távolról kommunikálhatnak az áldozatokkal. Ez lehetővé teszi számukra, hogy manipulálják, befolyásolják vagy megtévesszék az embereket, miközben magukat rejtve maradnak.
  • Gyors és egyszerű pénzmozgás: Az interneten keresztül könnyen és gyorsan lehet pénzt utalni vagy tranzakciókat végrehajtani. Ez lehetővé teszi a csalók számára, hogy gyorsan megszerezzenek pénzt, mielőtt az áldozatok észrevennék a csalást.
  • Technológiai ismeretek kihasználása: A csalók gyakran kihasználják az emberek technológiai ismereteinek hiányosságait vagy bizalmatlanságát az internetes tranzakciók vagy kommunikáció során. Ezáltal meggyőző módon tudják befolyásolni az embereket, hogy hozzanak olyan döntéseket, amelyekkel saját pénzüket vagy személyes adataikat veszélyeztetik.

Fontos azonban megjegyezni, hogy míg az interneten csalásokra való lehetőség valós problémát jelent, az internet ugyanakkor hatalmas erőforrásokat és lehetőségeket is kínál az információhoz jutásra, kommunikációra és gazdasági fejlődésre. Az embereknek mindig óvatosnak kell lenniük és figyelmesnek kell maradniuk az online tevékenységeik során, hogy megvédjék magukat a csalásoktól és visszaélésektől.

Nigériai herceg

Ismerős  a szituáció? Kapsz egy emailt egy ismeretlen feladótól, aminek elég figyelemfelkeltő a tárgy mezeje. Valami olyasmi, hogy “Segíts kérlek és megjutalmazlak”, vagy akár szimplán annyi, hogy SÜRGŐS! Megnyitod  az emailt, mert hát mi baj történhetne és elolvasod a nigériai herceg szomorú történetét, amiben  leírja, hogy a teljes vagyonát zárolták és nem tud elmenekülni az országból. Viszont, ha segítenél neki és átutalnál egy kis összeget meg  tudná vesztegetni a helyi rendőröket és visszakapná a pénzét, amivel el tudna menekülni amerikába. A  történet végén pedig téged is busásan megjutalmazna.

Online szerelem

A nigériai herceges történetnél egy pár fokkal személyesebb, és épp emiatt sokkal gonoszabb csalási forma az online ismerkedés alapú csalás. Ebben a ragadozók regisztrálnak a legnépszerűbb online társkeresőkre, természetesen kamu profillal és elkezdik keresni a legmagányosabb embereket. Tudják ugyanis, hogy ők szinte mindent megtennének a szerelem ígéretéért, vagy akár csak egy kis törődésért. És pont ezt használják ki.

Kamu vírusirtó

Megesett  már veled, hogy nyugodtan netezgettél, majd egyszer csak az egyik weboldalon felugrott egy villogó ablak, ami  kiírta, hogy veszélyben van a számítógéped? Nem egyszer azzal ijesztgetnek ezek, hogy vírust, malwaret vagy  más kártékony programot talált a számítógépeden és azonnal tenned kell ellene, mielőtt minden adatod odavész. Szerencsére  egyből fel is ajánlja a megoldást: a saját vírusirtójukat, vagy akár egy partnerét, amit csak le kell töltened, le kell futtatnod és máris megnyugodhatsz.

Kamu jótékonyságok

Sajnos nem egyszer a csalások igazán jó ügyek mögé vannak rejtve. Pont így van ez a kamu jótékonyságokkal is, amikor a csalókról mindenki azt hiszi, hogy jótét lelkek és szervezetten akarnak segíteni a rászorulóknak.

Kamu otthoni munka

Néhány  csaló rájött, hogy igazán nagyot akkor tud szakítani, ha először ők maguk is adnak valamit azoknak, akiket át akarnak verni. Így  született meg a kényelmes, egyszerű otthoni munkák átverése, amivel világszerte milliók zsebét sikerül üresebbé tenniük.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DU86fvHos7s