2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

Hatalmas szenzáció a BL-ben! A svéd bajnokot is kiejtette a fradiverő feröeri csapat

2023-08-03 11:40 | Nézettség: 778
A Bajnokok Ligája másidik körében ismét feröeri csoda történt. Az FTC-t búcsúztató KÍ hatalmas csatában, hosszabbítás és tizenegyesek után kiejtette a svéd bajnokot.

A fradiverő kis csapat varázslata tovább folytatódik: a BL második körének első fordulójában a svéd bajnok Häcken ellen 0-0-ás döntetlent ért el. Így futottak neki a svédországi visszavágónak. 

A feröeri csapat ezúttal is hatalmas lelkesedéssel játszott és kihasználta az adódó lehetőségeket, Meglepetésrea a vezetést a feröeri csapat szerezte meg, majd a svédek fordítottak, de az 53. percben ismét egyenlő, azaz 2–2 volt az állás.  A Fradi elen duplázó Arni Frederiksberg most is duplázni tudott. A rendes játékidő után döntetlen volt az állás, így jöhetett a hosszabítás.

A hosszabításban a Häcken szerezte meg a vezetést a 106. percben, ekkor mindenki elkönyvelte, hogy vége a csodának, azonban a Klaksvík játékosai nem így gondolták: a 109. percben egyenlítettek, majd jöhettek a tizenegyesek.  

Nézd meg a tizenegyespárbajt, melyben a freöeri srácok jobban bírták idegekkel és továbbjutottak!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=LU2ZYcZyy9o

A Klaksvík ezzel a sikerrel bejutott a BL 3. fordulójába és már az is biztos, hogy legalább csoportkörös az Európai Konferencia Ligában, ami sporttörténeti sikert az egész ország számára.