2024. június 23., vasárnap
Zoltán névnapja

Házilag így készíthetsz extra hatásos szúnyogriasztó szert

2023-08-18 16:40 | Nézettség: 1950
Szúnyogriasztó házilag, otthon is elkészíthető és spray formájában a szúnyogok ellen nagyon hatékony ellenszer. Videónkban megmutatjuk, hogyan tudsz Te is otthon, olcsón hatásos szúnyog elleni készítményt csinálni.

Szúnyogriasztó házilag elkészíthető spray

Hozzávalók - egy adaghoz (ha nagyobb mennyiséget szeretnél készíteni, akkor tartsd be pontosan az adagolást és az arányokat)

- 2 dl (szoba hőmérsékletű) víz

- 5 db szúnyog (lehetőleg friss) teteme

- 1 citrom (a levét és a héját is használni fogjuk)

- 4-5 szem egész feketebors

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 mokkáskanál ételízesítő (fontos, hogy legyen benne nátrium-glutamát)

A szúnyogriasztáshoz, azaz a tényleg hatásos szúnyogrisztó házilagos elkészítéséhez tudnunk kell, hogy mik azok az anyagok, illatok, amiktől irtózik a szúnyog.

A szúnyog legjobban a saját hulláinak (magyarul a döglött szúnyogok álta kibocsátott szagoktól) szagától írtózik a legjobban, így a szúnyogrisztónk alapanyaga - bármilyen furcsán hangzik is - a döglött szúnyog test. Célszerű a szúnyogokat frissen elkapni és a friss szúnyog tetemekből mielőbb elkészíteni a szúnyogrisztó sprayt. 

A videóban lépésről lépésre megmutatjuk a szúnyogriasztó szer otthoni elkészítési módját, ha bármi nem lenne világos, azt a komment szekcióban bátran megkérdezheted, szívesen segítünk mindenkinek, hogy hatékonyan tudja elűzni kertjéből, teraszáról a vérszívó szúnyogokat, amik megkeserítik sok-sok ember életét.

Sikeres szúnyogrisztó készítést kívánunk mindenkinek az alábbi szúnyogriasztó recept videóval:

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=d3AL5hGp40M