2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

Hitler rejtélyes halála - Hová tűnt a Führer?

2023-03-07 09:47 | Nézettség: 155
Hitler halála nem rejtélyes, számos megbízható forrás és történelmi bizonyíték van arra, hogy Hitler 1945 áprilisában öngyilkosságot követett el a berlini Führerbunkerben. Az öngyilkosságot követően a testét és Eva Braun testét is elégették.

Hitler végrendeletei is ismertek. Az egyik utolsó végrendelete a Führerbunkerben 1945. április 29-én kelt, és abban Hitler a következőket írta:

"Most, hogy az ellenség már Berlin kapujában áll, semmi értelme sincs további harcnak. Az én utasításaim szerint minden katonának és tisztnek azonnal meg kell adnia magát. A polgári lakosságnak is meg kell adnia magát. Az én utasításaim szerint a következőkkel rendelkezem a végrendeletben: az összes tulajdonomat elajándékozom. Az összes pénzemet és vagyonomat az NSDAP-nak adom. A vezetői posztomat és minden más tisztségemet átadom a Reichskanzlernek, Dr. Goebbelsnek."

Továbbá Hitler végrendeletében megparancsolta, hogy testét azonnal elégesse.

Nincs bizonyíték arra, hogy valaki elárulta volna Hitler helyét vagy végrendeletét. Hitler öngyilkossága után a bunkerben maradt náci vezetők közül sokan először próbáltak meg elmenekülni, de végül a legtöbben elfogták őket vagy öngyilkosságot követtek el.

Új életet kezdhetett-e Hitler a háború után?

Nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy Hitler túlélte volna a háborút és valaha is új életet kezdett volna. A legmegbízhatóbb források és történelmi bizonyítékok szerint Hitler öngyilkosságot követett el 1945 áprilisában, amikor a szovjet csapatok Berlin felé haladtak.

Ezenkívül a Nürnbergi perben, ahol a náci vezetők háborús bűnei miatt álltak bíróság elé, nem volt szó arról, hogy Hitler valaha is élne vagy hogy valaki látná. A szovjetek és az amerikaiak is intenzíven vizsgálták a lehetőséget, hogy Hitler túlélte volna a háborút, de semmilyen megbízható bizonyítékot nem találtak arra, hogy Hitler valaha is tovább élne a háború után.

Összefoglalva, a történelmi bizonyítékok szerint Hitler öngyilkos lett, és semmi sem utal arra, hogy valaha is új életet kezdett volna a háború után.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=6khLHSd_lUg