2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

Hogyan termesszünk zellert föld és öntözés nélkül egyszerűen otthon?

2024-01-24 13:30 | Nézettség: 1280
A zerrel sokunk könyhájának egyik alaptartozéka, nem is gondolnánk milyen egyszerű otthon is termelni. Sőt az interneten terjed egy módszer, melyhez csak viz és műanyagpalackok kellenek. Nézd meg hogyan lehet otthon föld és öntözés nélkül zellert termelni, hogy mindig friss legyen a főzésnél.

Mi is az a zeller?

A zeller (Apium graveolens) egy kétéves növény, amelynek ehető részei a gumós gyökér, a szár és a levelek. Két fő típusa létezik: a fehér és a zöld zeller. Fehér zellert általában gumós gyökeréért termesztik, míg a zöld zeller főként a levelei miatt népszerű.

A zeller alacsony kalóriatartalmú, de gazdag tápanyagokban, például rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Jellegzetes ízének és ropogós textúrájának köszönhetően sokféle ételben felhasználható, például salátákban, levesekben, vagy snackként nyers zöldségként.

Ezenkívül a zellernek számos egészségügyi előnye is van, beleértve a gyulladáscsökkentő tulajdonságokat és a vérnyomás csökkentését. Az ősi idők óta használják gyógyító célokra is.

Nézd meg a videóban, hogy termelhetünk zellert otthon könnyedén?

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=bcqeRS5Q0oQ