2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Húsvéti Tojásfestés Kávéval: Kreatív Díszítési Ötletek és Festési Technikák

2024-03-18 11:04 | Nézettség: 414
Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik az ünnepi tojásfestést, ami egy olyan tevékenység, ami összeköti a családot és barátokat. A húsvéti tojásfestés régi hagyomány, ami örömmel tölt el minket minden tavasszal.

Most megosztok veled egy egyszerű, ámde szórakoztató módot arra, hogyan varázsolhatsz otthon gyönyörűen díszített tojásokat, hogy ünnepi asztalod még szebb legyen.

húsvéti tojás

Húsvéti tojás festés receptje:

Hozzávalók:

 • Friss tojások (annyi, amennyit festeni szeretnél)
 • Víz
 • 2-3 evőkanál kávé
 • Ecet
 • 800 ml vörösbor (vagy más színes ital, például lila hagymahéj főzete)
 • Csipke, szövet, cérna, zöldséges zacskó (mint sablonok vagy minták)
 • Növényi olaj

Elkészítés:

 1. Tojások előkészítése: Tegyél fel egy lábast vízzel, majd tedd bele a friss tojásokat. Adj hozzá egy kevés sót és egy kis ecetet. A só segít megőrizni a tojásokat, míg az ecet segít könnyen pucolhatóvá tenni őket. Forrald fel a vizet, majd főzd a tojásokat 10-12 percig. Ezután vedd le a tűzről, hagyd őket még 5 percig pihenni a forró vízben, majd hideg víz alatt hűtsd le őket.

 2. Festőanyagok előkészítése: Egy másik lábasban keverj össze 800 ml vörösbort vagy más színes italt 2-3 evőkanál kávéval. Ezt a főzetet használjuk majd a tojások festéséhez.

 3. Minta készítése: Addig, amíg a tojások hűlnek, készítsd elő a sablonokat vagy mintákat. Választhatsz csipkét, szövetdarabot, cérnát, zöldséges zacskót, vagy bármilyen más textúrát, amelyet a tojásra helyezve mintának szeretnél.

 4. Tojások festése: Ha a tojások kihűltek, tedd őket óvatosan a festőanyagba. Hagyd őket ázni legalább 1-2 órán át, hogy a szín jól beivódjon. Minél tovább áznak, annál élénkebb lesz a szín. Ha különböző színeket szeretnél, készíts el különféle festőanyagokat.

 5. Minta kialakítása: Amikor kivesszük a tojásokat a festőanyagból, óvatosan távolítsuk el a sablonokat. Ha például csipkét használtál, óvatosan húzd le róla a tojást. Ha más módszert alkalmazol, például zöldséges zacskót vagy cérnát, használj fogókat vagy kanalat az óvatos eltávolításhoz.

 6. Befejezés: Ha elkészültek a festett tojások, hagyd őket száradni egy konyharuhán vagy rácsra helyezve. Ha szeretnéd, dörzsölj egy kis növényi olajat a tojásokra, hogy fényesek legyenek.

Jó szórakozást és kellemes ünnepeket kívánok!

húsvéti kvíz

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=gy6qMPmW4Ak

Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik az ünnepi tojásfestést, ami egy olyan tevékenység, ami összeköti a családot és barátokat.

A húsvéti tojásfestés, kalács sütés régi hagyomány, ami örömmel tölt el minket minden tavasszal

További videók a témában