2024. február 23., péntek
Alfréd névnapja

I. Golden Muaythai S.E. Gála Veresegyház 2022.

2022-12-08 11:36 | Nézettség: 281
Szeptember 3-án Veresegyházon került megszervezésre az I. Golden Muaythai S.E. Gála, mely muaythai szabályrendszerben biztosított lehetőséget a versenyzőknek.

December 16-án tisztújító közgyűlést tart a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség – adta hírül a Szentendre VSE. A közgyűlést Dudok Károly, jelenlegi elnök írta ki. A szakszövetség tagjai a következő 5 éves ciklusra elnököt, elnökségi tagokat és felügyelő bizottsági tagokat is választanak.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=MVZ5EFloAJM

Tisztújító közgyűlésre készül a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség

Új elnököt is választhatnak a tagok

Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség tisztújító közgyűlésén a napirendi pontok között szerepel az elnökségi tagok, az elnök, valamint a felügyelő bizottság megválasztása is. Előfordulhat, hogy új elnököt is választanak a következő öt éves ciklusra.

A szavazásra jogosult sportszervezeteknek legkésőbb a közgyűlés megkezdésének időpontjáig írásban be kell jelenteniük az elnökségnek azt a személyt, aki a szavazati jogot gyakorolja. A bejelentést a közgyűlés helyszínén is meg lehet tenni. Amennyiben a tagot nem a törvényes képviselője képviseli, úgy a meghatalmazottnak legalább teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással kell rendelkeznie. A tisztújításra december 16-án 10 órától a vecsési Hotel Stáció Wellness & Conference szállodában kerül sor.

A Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség a muaythai (muaj thai, thai boksz) sportág hazai működését irányító szervezet. Célja az amatőr és profi versenyzők összefogása, támogatása, a sportággal kapcsolatos versenyek, bajnokságok rendezése és lebonyolítása, valamint a sportolók nemzetközi szereplésének elősegítése. 2017-ben a muaythai először szerepelt teljes jogú résztvevőként a Világjátékokon, és innentől egyre nagyobb elismertsége lett. Sőt, a 2024-es párizsi olimpián már teljes jogú sportágként szerepelhet.

Az elmúlt években több világversenyt szeretett volna rendezni a Muaythai Szakszövetség az IFMA égisze alatt, azonban az erőfeszítések mindezidáig nem vezettek eredményre.