2024. Április 21., vasárnap
Konrád névnapja

Így fessünk tojást 🐣 a leggyorsabban és legegyedibb módon - Tojásfestés egyedi színekkel

2024-03-28 14:19 | Nézettség: 896
Tojásfestés 🐣 otthon! Ez a lépésről lépésre útmutató segít neked elkészíteni saját díszes tojásaidat ételfestékkel, hogy egyedi és örök emlékű alkotásokat hozz létre húsvétra vagy más ünnepi alkalmakra. Ismerd meg, hogyan varázsolhatsz egyszerű tojásokból csodálatos műalkotásokat a saját konyhádban!

Szórakoztató recept tojás festéshez ételfestékkel 🐣

tojás

Hozzávalók:

 • Fehér tojások
 • Ételfesték (többféle színű)
 • Ecsetek
 • Poharak vagy kis tálak (az ételfestékhez)
 • Víz
 • Konyhai papírtörlő vagy ruha

Elkészítési javaslat:

 1. Főzd meg a tojásokat: Helyezd a tojásokat egy lábosba, és fedd le őket hideg vízzel. Forrald fel a vizet, majd vedd le a tűzről, és hagyd a tojásokat állni a forró vízben kb. 10-12 percig. Ezután öntsd le a forró vizet, és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot. Hagyd őket hűlni teljesen.

 2. Készítsd elő az ételfestéket: Tölts egy kis tálba vagy pohárba vizet, majd adj hozzá különböző színű ételfestéket. Keverd össze a festéket a vízzel, amíg jól el nem keveredik és a víz színes lesz. Készítsd elő annyi festéket, ahány különböző színű tojást szeretnél festeni.

 3. Fesd meg a tojásokat: Válassz egy színt, és helyezd a tojást az ételfestékbe úgy, hogy teljesen lefedje. Hagyd a tojást a festékben addig, amíg elérted a kívánt színt. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl hosszú ideig a festékben, mert túl intenzív lehet a szín. Ha szeretnéd a tojást több színnel díszíteni, várj, amíg az első szín megszárad, majd ismételd meg a folyamatot másik színnel.

 4. Hagyd megszáradni: Amikor elérted a kívánt színt és mintát a tojáson, helyezd óvatosan egy konyhai papírtörlőre vagy egy tiszta ruhára, hogy megszáradjon.

 5. Ismételd meg a folyamatot a többi tojással: Folytasd a tojásfestést a többi tojással, ugyanazokat a lépéseket követve, amíg mindegyik tojás kész nem lesz.

 6. Szárítsd meg és tisztítsd meg: Hagyd megszáradni a festéket teljesen a tojásokon. Ha szükséges, használj egy kis olajat, hogy fényesebbé tedd a tojásokat, majd töröld le a felesleget egy konyhai papírtörlővel.

 7. Kész a tojásfestés! A festett tojásokat felhasználhatod díszítésként, vagy élvezheted őket hagyományos módon fogyasztva.

Kellemes tojásfestést kívánok!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=0mvaur3TWnk

tojás

További videók a témában