2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

Jön, jön, jön - A sors tárcsája elől nem menekülhetünk.

2023-04-29 00:10 | Nézettség: 1153
Újabb szinkronos előzetes jelent meg az Indiana Jones és sors tárcsája című film kapcsán. A film hazai bemutatójára 2023. június 29-én kerül sor!

Az Indiana Jones az 1980-as években indult film franchise, amelyet Steven Spielberg rendezett és George Lucas készített. A főszereplő, Indiana Jones archeológus, aki a világ különböző pontjain járva vesz részt kalandokban, hogy megvédje az ősi relikviákat és mítoszokat.

Az első film, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben jelent meg, és Harrison Ford alakította Indiana Jones-t. Az első filmet követte A kőből faragott isten 1984-ben, majd az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag  1989-ben. Az utolsó két filmet még egyszerűbb címmel adták ki, Indiana Jones és a kristálykoponya királysága  2008-ban és az Indiana Jones és a sors tárcsája, melynek a bemutatója 2023 júniusban lesz..

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DBaYOV3IMs0

Mit hozott a konyhára?

Az Indiana Jones filmek elkészítése során jelentős anyagi költségek merültek fel, amelyeket a producerek és a stúdiók nagyobb részt fedeztek. Az első film, Az elveszett frigyláda fosztogatói, költségei körülbelül 18 millió dollárt tettek ki, míg az utolsó két film, a Kristálykoponya királysága és az Indiana Jones 5 költségei meghaladták a 150 millió dollárt.

Az Indiana Jones filmek sikeresek voltak a bevételi oldalon is. Az első film 1981-ben 384 millió dollárt hozott világszerte, és azóta az összes film összesen több mint 2 milliárd dollár bevételt generált. Az Indiana Jones franchise nagy sikert aratott a DVD és Blu-ray kiadásokban is, valamint rengeteg licencelt termék készült a filmekhez, mint például játékok, könyvek, ruházat és kiegészítők.

Az Indiana Jones filmek tehát nem csak a szórakoztatás terén voltak sikeresek, hanem a bevételi oldalon is jelentős sikereket értek el.