2023. június 9., péntek
Félix névnapja

Karfiol, káposzta és fejes saláta palánták készítése, kezelése | Kisvakond

2023-03-21 13:39 | Nézettség: 507
Karfiol és káposzta palántákat házi körülmények között nem egyszerű készíteni. Olyan növények ezek, melyek rosszúl tolerálják a 20-22 fokos lakások levegőjét és a fagy is kárt tesz bennük. Ideális esetben a palánták 15-16 fokot igényelnek és sok fényt a jó fejlődéshez.

Ezeket az információkat olvasra arra gondolhatnánk, hogy a sikeres palántázás előfeltétele egy fagymentes nagyméretű fólia vagy üvegház és talán azt is, hogy ha ilyen nem áll rendelkzésünkre, akkor jobb bele sem fogni. A valóságban azonban könnyen megoldható a palánták készítése, hiszen néhány apró trükköt ismerve rendbehozhatjuk azokat az apró hiányosságokat, amelyek esetleg megmutatkoznak a növényeken a kevésbé megfelelő körülmények miatt, ahogy ezt a Kisvakond csatorna videójában is láthatjuk.

Arra viszont nagyon kell vigyázni, hogy a palántáinkat ne érje fagy, mert könnyen magszárat növesztenek roppanós káposztafej helyett. A karfiol esetében pedig úgy a túl meleg környezet, mint a túl hideg azt fogja eredményezni, hogy a termés kis méretű lesz.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=enX3irsz8ws