2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Készíts fantát otthon tartósítószer nélkül, akár két évig is eltartható

2023-11-14 12:36 | Nézettség: 1132
A törökországi Melissa Mir csatorna az otthoni fantakészítés rejtelmeibe avat be minket. A komoly feliratkozószámmal rendelkező csatorna a házilag elkészíthető befőttek, savanyúságok és gyümolcslevek készítésére specializálódott,

Szinte minden esetben vegyszer és tartósítószer nélkül készíti a befőtteket, savanyúságokat. A következő videóban a fanta készítésének folymatát mutatja be.

Hozzávalók

  • Narancs - 5 kg.
  • Citrom - 3 db.
  • Víz - 3 l + 2 l.
  • Cukor - 200 gramm, izlés szerint, akár el is hagyható

Elkészítés módja

Gyümölcsök előkészítése: A citrom és narancs héját mossuk le szodbikabónás vizzel, ezzel fertótlenítve, mivel a gyümölcsök héja felhasználásra kerül.

Hámozás: A citrm és a narancs héját vékonyan hámozzuk le és tegyük félre, a gyümölcshúson lévő fehér részt szintén hámozzuk le és dobjuk el.

Főzés: a meghámozott gyűmolcsöt szeleteljük fel és ha szükséges a magokat távolítsuk el. Tegyük bele a gyümülcs héjával együtt egy főzőedénybe és öntsünk rá 3 Liter vizet, foirraljuk fel és fözzük 15 percig.

Szűrés és ízesítés: A főzést követően turmixoljuk össze és szürjük le, majd ízlés szerint cikrozzuk és a folyadék sűrűségétől függően öntsünk még hozzá vizet.

Palackozás: Újra forraljük fel , majd forrón tegyük 0,75 vagy 1 literes üvegekbe. Zárjuk le kupakkal a palackot jó erősen, hogy levegő ne érhesse, majd száraz dunsztban 20-24 órán keresztül hütsük le.

Nézd meg a videón is az elkészítés módját!

 

 

 

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=hjhPqREsm04