2023. február 8., szerda
Aranka névnapja

Klasszikus Töltött Káposzta Recept

2022-12-22 20:38 | Nézettség: 106
Töltöttkáposzta, halászlé, bejgli… mik a legnépszerűbb karácsonyi fogások idén? Az ünnepek közeledtével több hírportál is feltette a kérdést Facebook oldalán, hogy kinél mi lesz a menü idén karácsonykor. Az ott megjelent kommentek, illetve az organikus felhasználói beszélgetések alapján összegyűjtöttük a legtöbbet említett fogásokat:

Töltött Káposzta - Káposzta recept - Karácsonyi recept - Savanyú káposztaKlasszikus töltött káposzta! Kell ennél többet mondanunk? Tedd büszkévé a nagymamát ...

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=XkHadw-FaN8

A legnépszerűbbnek a szárnyasból készült ételek bizonyultak, azok közül is a kacsa bizonyult a kedvencnek. A különböző variációkban elkészített kacsahús mellé a párolt lilakáposztát és a hagymás tört krumplit választották köretnek a netezők. 


A halászlé örök klasszikus, nem csoda hát, hogy a második legtöbb említést kapta. Az elkészítés módját illetően ugyan megoszlanak a vélemények (néhányan képtelenek elfogadni, hogy a bajai az igazi – a szerk.), de ettől függetlenül a legtöbb karácsonyi menü elengedhetetlen részét képezi akkor is, ha mellé évről-évre új fogásokat találunk ki.


„Nálunk mindig nagyon mennek az újítások az egész családban, de a halászlé ilyen kötelező kaja.”
A harmadik dobogós helyezett sem fog senkit meglepni – a klasszikus karácsonyi menü elengedhetetlen része, a jól bevált töltött káposzta. A felhasználói beszélgetésekből kiderül, hogy már paleo és vega változatban is szokták készíteni. 
„Kinyitom a szakácskönyvet találomra valahol és ha ott töltöttkáposzta van írva, akkor az, ha meg nem, akkor töltöttkáposzta.”
700 fölötti említést kaptak még a különböző töltelékkel készült bejglik, melyet a sütni szerető netezők maguk készítenek, a többiek pedig boltit vesznek, vagy étteremből rendelnek. A bejglivel kapcsolatban azonban egy nagyon fontos és jogos kérdés is felmerült:
„Az élet nagy talánya. Miért csak a karácsonyi időszakban eszünk bejglit? Emberek, a bejgli finom! Együnk máskor is!”
Népszerűek voltak még továbbá a különböző levesek és halételek is. Az újító kedvű netezők a hagyományos húsleves helyett tárkonyos vadragu levest, borlevest, káposztalevest, rament, vagy épp gesztenyelevest terveznek készíteni. A halételek közül pedig a rántott halak, a pisztráng és a lazac a legnépszerűbbek.