2024. február 23., péntek
Alfréd névnapja

Könnyű gyors fogyás 1 rész - egy biztos módszer az egészséges fogyáshoz

2023-03-09 22:11 | Nézettség: 817
Ez a videó arról szól, hogyan lehet fogyni hasról, hogyan lehet gyorsan lefogyni, és egy fogyókúrás étrendről. Gyors és hatékony fogyás egy egyszerűen betartható étrenddel, amely ráadásul nem kerül plusz pénzbe. Ingyen kapod a javaslatot, hogy mit kell tenned, gyors fogyáshoz. Étkezésedben egy kis reform és máris garantált a fogyás. Hogy szabadulhatsz meg a hason lévő zsírtól? Miből mennyit egyél, hogy lefogyjál és közben az egészséged is megmaradjon. Milyen ételek engedélyezették és mennyi?

MI A HAS ZSÍR:
a zsírral általában nem az a probléma hogy a bőr alatt felgyülemlik és látványosan megmutatkozik az alakunkon és a bőrünk minőségén hanem ennél sokkal veszélyesebb a has körüli zsigeri zsírként ismert belső szerveik körüli zsír réteg, már régóta tudjuk hogy a zsigeri zsír mennyisége növelheti a szívbetegség kockázatát, a magasvérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, és növeli a rák kockázatát. 

ÉTEL FAJTÁK ÉS ADAGOK MÉRETE:
Ez a diéta egy oxfordi tanulmányból származik, amely hogy segítsen a résztvevőknek csökkenteni az elfogyasztott étel mennyiségét, arra ösztönözték őket, hogy az adagokat a kez méret alapján mérjék meg.

A célzott napi étel mennyiség ,

Két ökölnyi adag szénhidrát (például: tészta, rizs, burgonya, édesburgonya, reggeli müzlik, kenyér, gabonák pl. Bulgur, köles, quinoa, , )

Két tenyérnyi adag sovány fehérje (Például: Hal, sertés, marha hús, baromfi, tojás, szójatermékek, pl. Tofu, hüvelyesek  pl. Lencse, bab, szójabab)

Két nagy marék zöldség vagy saláta (Például: Mindenféle zöldség (nem burgonya), leveles zöldségek pl kel, spenót, mindenféle saláta, fűszernövények)

Két ökölnyi adag gyümölcs : bármilyen friss, fagyasztott vagy természetes gyümölcslében vagy vízben konzervált gyümölcs

Két adag hüvelykujjbegynyi zsír, olaj vagy mogyoróféle ide tartozik a mogyoró vaj is, (Példák: Bármilyen növényi olaj, vaj vagy zsír, földimogyoró, keshu dió,dió.)

A tejtermékek fogyasztása nem tanácsolt de pótolható növényi alapú termékekkel. A résztvevők 200 ml sovány vagy félzsíros tejet, vagy két kis pohár natúr joghurtot vagy ill.kefírt vagy ennek megfelelő alternatív tejterméket fogyaszthattak.

Ha nagyon szereted a sajtot, akkor az is bekerülhet az étrendbe, de ne feljtsd el, hogy ez egy fehérjetartalmú ételnek felel meg, így a fehérje adagot kell helyettesítenie. Ne feledd, hogy a sajt adag gyufásdoboz méretű, a kis zsebméretűek nem a nagyok.

És mindez bármilyen testmozgás nélkül, csak egy nagyon egyszerű adag mérési technika alkalmazásával. Itt jegyzem meg hogy a tanulmányban több csoportot vetettek alá a diétának és a testedzésnek.... ha esetleg ellentmodnást gyanítanál a közölt adatokban. 

Könnyű gyors fogyás 1 rész - egy biztos módszer az egészséges fogyáshoz

Ide kattintva további érdekes egészséggel, életmóddal kapcsolatos videókat nézhet meg a témában!

Mennyi fehérje és zsír van egyes tejtermékekben?

Mennyi szénhidrát van a tejtermékekben?

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=yTlfuZM-Uig