2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

Könnyű gyors fogyás 2. rész - egy biztos módszer az egészséges fogyáshoz

2023-03-09 22:46 | Nézettség: 550
Ez a videó arról szól, hogyan lehet fogyni hasról és egy fogyókúrás étrendről. Milyen mozgást végezz, ha gyorsan szeretnél fogyni. Fogyókúrát kiegészítő mozgás. Gyakorlatok a hasi zsírt mielőbbi eltüntetéséhez. Milyen mozgást végezz, ha karcsú derekat szeretnél? Gyakorlatok amik hozzásegítenek a hasadon lévő zsírtól való megszabaduláshoz.

MI A HASI ZSÍR:
a zsírral általában nem az a probléma hogy a bőr alatt felgyülemlik és látványosan megmutatkozik az alakunkon és a bőrünk minőségén hanem ennél sokkal veszélyesebb a has körüli zsigeri zsírként ismert belső szerveik körüli zsír réteg, 
már régóta tudjuk hogy a zsigeri zsír mennyisége növelheti a szívbetegség kockázatát, a magasvérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, és növeli a rák kockázatát. 

Az Oxfordban végzett tanulmányban a résztvevők hat különböző gyakorlatot végeztek minden másnap. Egyszerű otthon is végezhető kevés helyet igénylő gyakorlatokról van szó amelyet bárki elvégezhet.

A TORNAGYAKORLATOK:
1. Plank állás alkartámaszban 20 - 30 másodperc vagy ameddig bírod
2. Felülés 3x 10
3.Felülés felemelt lábakkal 3x 10
4. Hasprés 3x 10
5. Felülés és oldalra fordulás 3x 10

EREDMÉNYEK:
 Ha megfelelően végezzük a gyakorlatokat, akkor hat hét alatt körülbelül két centiméter fogyásra számíthatunk a derékvonalunkból ,ami nagyszerű.

Azok a résztvevők akik csak a hasizom gyakorlatot végezték, és nem változtattak az étrenden valójában csak az izomtónusukat javították. 
Ami annyit jelent hogy a zsírt az izmok edzésével jobban megkötötte és ezért javult a megjelenésük.
Tehát a két centiméteres csökkentés az izmok és a körülötte lévő zsírréteg feszesebbé válása miatt következett be nem a zsír veszteség  miatt. 
Ezért is fontos, hogy ne csak a has izmait edzük hanem az egész testet és 
a maximális hatás érdekében az étrenden is változtatni kell. 

. Felnőtteknek rendszeresen hetente legalább 150 perc közepes intenzitású edzést kell végezniük pl gyors gyaloglás, jógázás vagy 75 perc magas intenzitású edzést. Ami nem több mint 15 perc - 20 perc edzés naponta. Én óriási hive vagyok a HIIT edzésnek ami magas intenzitású időszakos edzés jelent.

Itt egy tipikus HIIT edzés minta:

Teljes idő 12 perc, ebből 50mp torna teljes bedobással és 10mp pihi, ezt 12xismételve.

1. Burpee
2. Felülés
3. Mountain climber
4. Ugró guggolás

Könnyű gyors fogyás 1 rész - egy biztos módszer az egészséges fogyáshoz

Ide kattintva további érdekes egészséggel, életmóddal kapcsolatos videókat nézhet meg a témában!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=XACLLV_Wi4g

Mit jelent a Burpee?

A burpee egy olyan testgyakorlat, amely nagy intenzitású intervallum edzéseknél (HIIT) és funkcionális edzésprogramokban gyakran alkalmazott. A gyakorlat az alábbi lépésekből áll:

Állj a lábaid vállszélességű távolságra, majd hajolj előre és tedd le a kezeidet a talajra.

Lendítsd hátra a lábaidat, hogy nyújtott helyzetben legyenek a tested mögött.

Gyorsan húzd vissza a lábaidat a kezed elé, és lépj állva fel.

Végezd el az ugrást, és emeld fel a kezeidet a fejed fölé.

Tegyél vissza mindent a kiinduló helyzetbe, majd ismételd meg.

A burpee az egész testet megmozgató, kardiovaszkuláris edzés, amely erősíti az izmokat, növeli a kitartást és javítja a koordinációt. A gyakorlat sokat használják a katonai kiképzésekben, az edzőtermekben, és az otthoni edzésekben is, mivel nincs szükség speciális eszközökre, és könnyen beilleszthető bármilyen edzésprogramba.

Mit jelent a Mountain climber?

A mountain climber egy nagy intenzitású intervallum edzéseknél (HIIT) és funkcionális edzésprogramokban gyakran alkalmazott testgyakorlat, amely az egész testet megmozgatja, és különösen hatékony az alsó hasizmok és a vállöv erősítésében. A gyakorlat az alábbi lépésekből áll:

Kezdj az előző gyakorlatban leírt kiinduló helyzetből, vagyis állj az ugródeszkák vagy a talaj fölé, a kezeid a vállszélességű távolságon belül.

Lendítsd előre a jobb lábadat, és húzd a térdeket a mellkasod felé.

Az ugyanabban a pillanatban, amikor a jobb lábadat visszahúzod, lendítsd előre a bal lábadat, és húzd a térdeket a mellkasod felé.

Folytasd ezt a lábmozgást, mintha egy meredek hegyet másznál.

Folyamatosan váltogasd a lábakat, mintha "futnál" a helyben.

A mountain climber erősíti az alsó hasi izmokat, a vállakat, a karokat, a hátat és az alsó testet. A gyakorlat kardiovaszkuláris edzés is, mivel növeli a pulzusodat és az oxigénfelvételt. A mountain climber-t könnyen beillesztheted bármilyen edzésprogramba, és egyszerűen módosíthatod a nehézségi szintet a sebesség vagy az intenzitás növelésével, illetve a gyakorlatok sorozatának hosszabbításával. A mountain climber egy sokoldalú és hatékony testgyakorlat, amely segít abban, hogy erős és kitartó legyél, valamint javítja az egyensúlyt és a koordinációt is.