2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

Liverpool első veresége az idei szezonban! Egy szabályos gólt vettek el tőlük!

2023-10-01 09:33 | Nézettség: 366
Rangadót rendeztek az angol bajnokságban, Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool a Tottenham otthonába látogatott. A kiállításokkal és lesgólokkal tarkított mérkőzésen végül a hazai csapat a hosszabítás utólsó percében szerzett öngóllal 2–1-re legyőzte a kettős emberhátrányba játszó Liverpoolt.

A mérkőzés után azonban nem a Tottenham győzelme, vagy a Liverpool  első veresége a fő téma az angol sajtóban, hanem az hogy  0–0-s állásnál Luis Díaz emberhátrányban is vezetést szerzett a Liverpoolnak, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a gólt. 

A PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) a mérkőzést követően elismerte, emberi tévedés történt, szabályos góltól fosztották meg a vörösöket. 

Két perccel később Szon góljával előnybe került a Tottenham, az akkor már Jones kiállítása .miatt emberhátrányban játszó Liverpool ellen. Szoboszlai remek beadása után  Cody Gakpo révén még válaszolt a Liverpool, azonban a mérkőzés hosszabításában Matip öngóljával ctartotta otthon a három pontot aTottanham.

A PGMOL a mérkőzés után az alábbi közleményt adta ki:

„A PGMOL elismeri, hogy a Tottenham Hotspur–Liverpool mérkőzés első félidejében jelentős emberi hiba történt. A Luis Díaz által lőtt gólt a játékvezetők helyszíni csapata les miatt érvénytelenítette. Ez egyértelmű és nyilvánvaló hiba volt, a gólt a VAR beavatkozásával meg kellett volna ítélni. A VAR azonban elmulasztotta a beavatkozást” 

A testület közölte azt is, hogy megvizsgálják a hibához vezető körülményeket, és felveszi a kapcsolatot a Liverpoollal is.

Jürgen Klopp gyorsan reagált a  közleményre. „Kinek segít ez most? Nem kapunk érte pontokat. Senki sem vár el száz százalékban helyes ítéleteket, de azt gondoltuk, hogy a VAR megérkezése talán könnyebbé teszi a dolgokat” 

/forrás: https://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/pl-elismertek-a-tevedest-jogtalanul-vettek-el-szoboszlaiek-vezeto-goljat-2981335/


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=-GIn5wrqzis