2024. június 19., szerda
Gyárfás névnapja

Mi lett velük? - A farm, ahol élünk története és szereplői

2024-06-03 17:43 | Nézettség: 354
"A farm, ahol élünk" sorozat sokak szívébe belopta magát, és a Ingalls család története máig élénken él az emlékeinkben. De mi történt a szereplőkkel a sorozat befejezése után?

Mi lett velük? - A farm, ahol élünk története és szereplői

Bevezetés

"A farm, ahol élünk" (eredeti címén "Little House on the Prairie") egy amerikai televíziós sorozat, amely Laura Ingalls Wilder népszerű könyvsorozata alapján készült. A sorozat az 1970-es és 1980-as években volt népszerű, és több generáció nőtt fel rajta. De mi történt a szereplőkkel azóta? Hogyan alakult az életük a sorozat befejezése után?

színészek

A sorozat rövid története

A sorozat a 19. század végén játszódik, és a Ingalls család mindennapjait mutatja be egy kis farmon, Walnut Grove-ban, Minnesota államban. Az apát, Charles Ingalls-t Michael Landon alakította, míg feleségét, Caroline Ingalls-t Karen Grassle játszotta. Gyermekeik, Mary, Laura, Carrie és Grace, valamint a később örökbefogadott Albert és James szintén fontos szereplői voltak a történetnek.

A főbb szereplők sorsa

Michael Landon (Charles Ingalls)

Michael Landon nem csak főszereplője, hanem rendezője és producere is volt a sorozatnak. A sorozat után tovább folytatta televíziós karrierjét, többek között a "Highway to Heaven" című sorozatban. Sajnos 1991-ben, mindössze 54 évesen hunyt el hasnyálmirigyrákban.

Karen Grassle (Caroline Ingalls)

Karen Grassle a sorozat után több színházi produkcióban is részt vett, és kisebb televíziós szerepeket is vállalt. Bár nem lett olyan híres, mint néhány kollégája, mégis jelentős karriert futott be a színház világában.

Melissa Gilbert (Laura Ingalls)

Melissa Gilbert, aki Laurát alakította, gyermekszínészként vált híressé. A sorozat után is folytatta színészi pályafutását, több televíziós filmben és sorozatban is szerepelt. Emellett politikai karrierbe is kezdett, és 2016-ban az Egyesült Államok Kongresszusába is indult jelöltként.

Melissa Sue Anderson (Mary Ingalls)

Melissa Sue Anderson, aki Maryt játszotta, szintén folytatta színészi karrierjét, bár nem olyan intenzitással, mint Melissa Gilbert. Számos televíziós filmben és sorozatban tűnt fel, de az 1980-as évek végén visszavonult a színészettől, hogy a családjára koncentrálhasson.

Lindsay és Sidney Greenbush (Carrie Ingalls)

A Greenbush ikrek felváltva játszották Carrie szerepét. A sorozat után mindkettőjük színészi karrierje viszonylag rövid életű volt, és végül mindketten visszavonultak a szórakoztatóipartól.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=c2BQYrehb0o

Örökség és hatás

"A farm, ahol élünk" egy olyan sorozat, amely még mindig sokak szívében él. Az egyszerű, mégis megható történetek, a családi értékek és a történelmi környezet mind hozzájárultak ahhoz, hogy a sorozat időtálló legyen. Számos újranézés, DVD-kiadás és könyv emlékeztet minket arra, hogy a Ingalls család története soha nem veszítette el varázsát.

színészek

Zárszó

"A farm, ahol élünk" nem csupán egy televíziós sorozat, hanem egy korszak meghatározó része is. A szereplők élete és karrierjei azóta is példaként szolgálnak, és a sorozat hatása a mai napig érezhető. Mindig emlékezni fogunk rájuk és azokra a pillanatokra, amelyekkel megajándékoztak minket.

További videók a témában