2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Sorozatok, melyek képregényeken alapszanak - Nem csak szuperhős rajongóknak!

2023-12-12 08:43 | Nézettség: 978
A képregényeken alapuló filmeknek nagy kultusza van, többek között a Marvel-moziverzumának köszönhetően! A nagy vászonra szánt produkciókkal az a baj, hogy az időkorlát sokszor limitálja a történeteket és sok mindent a vágóasztalon kell hagyni azért, hogy beleférjenek az “egy estés” kategóriába. A sorozatoknak könnyebb dolguk van, hiszen jóval több jelenettel gazdálkodhatnak! Bemutatunk néhány képregényes adaptációt, amelyeknek kifejezetten jól áll a sorozatos forma!

Scott Pilgrim rákapcsol

A lista legfrissebbje ismerős lehet nem csak a képregényes körökben mozgóknak, hanem azoknak is, akik látták 2010-ben Scott Pilgrim a világ ellen című vígjátékot. Sok minden változott az új kiadásban, de a legfontosabb dolgok maradtak! Élőszereplős megvalósítás helyett most animációban szemlélhetjük végig Scott, Ramona és vérszomjas exei történetét.

A szinkronszínészekben viszont a régi szereplőgárdát köszönthetjük viszont! Azonban, ne számítsunk arra, hogy ugyanazt a történetet kapjuk szóról szóra, amit 2010-ben is! Elég merészek voltak a készítők ahhoz, hogy változtassanak és sok mindent új perspektívába helyezzenek. Kezdve a főszereplőnk személyével, ugyanis most Ramona Flowers kapja a rivaldafény nagyját! Hagyd, hogy az események kibontakozzanak előtted, garantáltan nem fogsz unatkozni!

Az Esernyő Akadémia

43 nő, akiknek semmi közük egymáshoz, ugyanazon a napon gyereket szülnek, anélkül, hogy előtte terhesek lettek volna! Ez pedig még csak a kezdet! Egy milliárdos, Reginald Hargreeves örökbe fogad 7-et, azzal a céllal, hogy szuperhőscsapatot faragjon belőlük. A kísérlet azonban megbukik, a gyerekek pedig elidegenednek egymástól, ki-ki a maga útját járja. Évekkel később, felnőtt fejjel újra összegyűlnek, örökbefogadójuk temetésén és magukhoz hűen nem tudnak felfordulás nélkül kikeveredni a dologból.

Mindegyiküknek megvan a saját problémája, van, aki egy váláson van túl, van, aki halottakat lát és van, aki megjárta a jövőt, visszatérve pedig egy öreg ember fejével egy 13 éves énjének testében ragadt. A legnagyobb nehézséget mégis az jelenti, hogy ne ugorjanak egymás torkának minden második percben. A feltépett régi sebek, az időutazásos kalandok és a szerencsétlen románcok közepette még a világot is meg kell valahogy menteniük!

One Piece

A One Piece neve legendás az animét kedvelők körében! Eiichiro Oda mangájából anime adaptációk és videójátékok is készültek már, most pedig a Netflix is kezébe vette  a franchise-ot. A történet egy alternatív világban játszódik, ahol a kalózkodás az aranykorát éli! Monkey D. Luffy, egy fiatal, szeleburdi, látszólag mindig jókedvű srác komoly álmokat dédelget! Eltökélte, hogy ő lesz az, aki meg fogja találni a mitikus kincset, a One Piece-t és ezzel a kalózok királya címet is megszerzi magának! Azonban jelenleg még csak legénysége sincs.

Semmi baj, mert útja során hamarosan a legkülönfélébb csodabogarakba botlik, akik tökéletes útitársakká válnak a hullámzó tengeren! A karaktereket könnyű megszeretni, a világ színes és élettel teli és persze izgalmakban sincsen hiány! Szalmakalapot elő, irány a kanapé fedélzete és kezdődjék a kincsvadászat!

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Ades3pQbeh8

A ki***tt világvége

Amolyan Bonnie és Clyde sztori, tinédzserekkel. A főszereplőnk James 17 éves és, saját bevallása szerint, valószínűleg pszichopata. Azért, hogy tesztelje a teóriáját, első áldozatának Alyssát szemeli ki, aki az új lány a suliban. Azonban a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt tervezte és hamarosan kezdetét veszi a keresés Alyssa valódi apja iránt. Ami félresikerülhet, az félre is fog. Sorra érik őket az új élmények és traumák, közben pedig megtalálják azt, amit valójában kerestek:önmagukat.

A néha meglehetősen sötét sztorit jó adag humor fűszerezi meg, ezért nem kell félnünk a lehangolódástól. A karakterek meglepően valódinak érződnek, ez pedig ritka a tinédzserek ábrázolásánál. A fiatalok jó és rossz döntések között ingáznak, szimpatizálhatunk vagy mérgelődhetünk a tetteiken, de a sorozat nem enged el! Egyszerűen tudnunk kell, hogy mi következik legközelebb! Szerencsére összesen két évaddal tökéletes lezárást sikerült kikerekíteniük a készítőknek és nem kell heteket várnunk arra, hogy válaszokat kapjunk.

kultúrszeparé képregény

Sandman

Neil Gaiman a könyves világon kívül a képregényekében is tevékenykedik! Eredetileg 1989-től 96-ig futott DC képregényként, 2022-ben pedig végre olyan adaptációt kaptunk, amely a modern technikának hála képes volt megvalósítani a mű kivételes látványvilágát és atmoszféráját! A történet szerint egy varázsló, azért, hogy örök életet zsaroljon ki a Haláltól, csapdába zárja annak öccsét, az álmok megszemélyesülését, Morpheust.

Évtizedeken keresztül egy üvegbe zárva raboskodott, miután sikerül megszöknie, Morpheusnak össze kell gyűjtenie a hatalmának elveszett tárgyait. Aki ismeri az író munkásságát, tudja, hogy itt jobb nem számítani semmire, hiszen egyszerűen bármi megtörténhet! Egy valamire talán azért mégis készülhetünk: a minőségre! Ez a sorozat egy izgalmas kaland, amibe érdemes belevetnünk magunkat! Minden álmunkat felülmúlja majd!

További videók a témában