2023. március 29., szerda
Auguszta névnapja

Mi történik ha két hétig nem eszünk cukrot? Garantált gyors fogyás!

2023-03-09 21:16 | Nézettség: 130
Tehát a mai kérdés az, hogy valójában mi történik a testünkkel, ha két hétig nem eszünk cukrot? Két hétig valószínűleg pozitív hatással lesz a testünkre, ha nem fogyasztunk cukrot. A cukor (főleg a finomított cukor) fogyasztása hosszú távon káros hatásokat okozhat a testünkben, mint például a fogszuvasodás, az elhízás, a cukorbetegség, a szívbetegségek és az általános gyulladásos állapotok.

A cukor (főleg a finomított cukor) fogyasztása hosszú távon káros hatásokat okozhat a testünkben, mint például a fogszuvasodás, az elhízás, a cukorbetegség, a szívbetegségek és az általános gyulladásos állapotok.
A cukormentes étrend két hétig történő követése azonban csökkentheti ezeknek a kockázatoknak a kialakulását, és javíthatja a testünk általános egészségi állapotát. A cukormentes étrend segíthet a testsúly csökkentésében, az energiaszint és a mentális állapot javításában, valamint az emésztőrendszer és az immunrendszer erősítésében.

Az első pár napban azonban lehet, hogy nehéz lesz elhagyni a cukrot, és a testünk elvonási tüneteket produkálhat, mint például a fejfájás, az ingerlékenység, a fáradtság és az éhségérzet. Azonban az idő múlásával a testünk alkalmazkodni fog az új étrendhez, és a tünetek elmúlnak.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a cukor kizárása nem jelenti azt, hogy nem fogyaszthatunk édességeket. Számos alternatív édesítőszert és természetes édesítőket használhatunk, amelyek segíthetnek a cukor hiányának pótlásában. Azonban ezeket sem szabad túlzásba vinni, és mindig meg kell győződni róla, hogy a használt édesítőszerek nem tartalmaznak káros adalékanyagokat vagy mesterséges ízesítőket.

1 Először is, eltűnik a cukros ételek utáni vágyódás. De miért?

Mert minden alkalommal, amikor cukrot összefoglaló nevén szénhidrátot fogyasztunk,
Megjelenik az inzulin hormon , és lenyomja a vércukorszintet,
bizonyos mértékig hipoglikémiát vagyis olyan állapotot okoz amitől újra kívánjuk a cukros ételeket. 

2 Kevésbé leszel éhes.

Ez azért van mert a vércukorszint egy állandó, stabil szintre áll be.Egészséges állapotban amikor cukor kerül a véráramba az inzulin hormon kivonja és elraktározza pl az izmokban hogy ott elégjenek energiaként. Az inzulin segít a vércukorszint helyreállításában és a tápanyagok felszívódásában. Szóval amikor cukrot eszünk megnövekszik a vércukorszint amit az inzulin a cukor kivonásával újra egészséges szintbe hoz. De az izmok, a máj csak kb 1200-2000 kalória szénhidrátot képesek eltárolni a felesleg meg a zsírraktárba.
Nos amikor hosszú időn keresztül ( és itt években kell gondolkodni, ezért mondják hogy a cukor lassan öl) túlságosan sok cukrot (szénhidrátot) fogyasztunk, a szervezet nem képes megbirkózni a nagy mennyiségű cukorral más szóval főleg a mozgáshiányos életmódunknak köszönhetően a szervezet nem tudja elégetni a szénhidrátot, ezért blokkolja az inzulint 
mMvel próbálja korlátozni a cukor mennyiségét a sejtekben, így a vércukorszint nem áll vissza a természetes állapotába és a cukor most már láthatóan mérgezővé válik a test számára, 

Ekkor alakul ki az inzulinrezisztencia. 
Szóval mikor megvonjuk a cukrot a szervezettől akkor ezt a folyamatot vissza tudjuk fordítani. Így lehet visszafordítani a kezdődő cukorbetegséget. 

3. Nő a vitalitás

Ha rendszeresen eszel cukrot, általában fáradt leszel evés után és ez is a vércukorszinttel függ össze.
Mivel már nem lesz magas a cukorszint, ami szó szerint lefárasztja az agyat.

4. Rengeteg víztől és zsírtól fog megszabadulni a szervezet.

Meg fogsz lepődni, hogy mennyi folyadékot tart vissza a szervezet mivel egy gramm szénhidráthoz 3 gramm folyadék kapcsolódik. 
A test megtarja ezt a folyadékot de ez az extra tömeg nem tesz jót a szervezetnek és főleg nem a szívnek.
Természetesen látni fogod, ahogy a ruháid meglazulnak, főleg a derék körül.

5. Jobb lesz a hangulatod.

Szóval, ha korábban nyűgös voltál, most sokkal nyugodtabb leszel, kevésbé stresszes, és tényleg jó lesz a közeledben lenni,

6. Javulni fognak a kognitív funkciók.

Jobban fogsz tudni koncentrálni. Ha hajlamos vagy rá akkor kevésbé leszel kényszeres viselkedés függő és több figyelmet tudsz fordítani a dolgokra.

7. A bőr kitisztul.

És ez csak a tükörképe annak, ami belül a testedben történik . általánosan elmondható hogy ha valakinek valamilyen bőrbetegsége van akkor az a cukor fogyasztással köthető össze.

8. A testben csökken a gyulladás.

Ez pl: hosszú távon segít, megakadályozni a vérrögképződést és segít csökkenteni a stroke és a szívroham kockázatát. 
Segít megszüntetni a gombás betegségeket, mivel a gomba tápláléka a cukor Ezenkívül új agysejtek jönnek létre.
Mivel cukrok más néven a szénhidrátok helyett zsírt fog használni üzemanyagként vagyis ketonokat, a ketonok pedig támogatják az idegsejtek növekedését.

9. Csökken a májban felhalmozódott zsír
Tehát elkezd csökkeni a zsír szintje a májban így a zsírmáj megtisztul.

10. Jobb lesz a veseműködés.
Amikor csökken a cukor és általában a szénhidrát fogyasztás akkor jelentősen javul a veseműködés.

Most már tudod mi történik ha két hétig nem eszünk cukrot.

Remélem már látjátok hogy a cukorfogyasztás mennyire összekapcsolódik más egészségügyi problémákkal is. Ezért nagyon fontos a tudatos táplálkozás és megelőzés lehetőleg már a gyerekkortól.

Ha szeretnéd megtudni, hogy melyik cukrból mennyit ehetsz, akkor kattints ide!

Ide kattintva további érdekes egészséggel, életmóddal kapcsolatos videókat nézhet meg a témában!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=vM2LEqYxWT8