2024. május 29., szerda
Magdolna névnapja

Mit egyél reggelire, ha nem bírod ki nélküle!

2023-04-05 14:02 | Nézettség: 490
Eheted ezt vagy azt reggelire - igen / nem? Ma a nap első étkezését vesszük szemügyre, a reggelit. Azon belül azt, hogy mi tesz jót és mi nem a reggelivel kapcsolatban. Célunk a nyugdíjpénztár kifosztása - nem hagyjuk magunkat, sokáig fogunk élni. Mit egyen az ember reggelire, ha nem bírod ki nélküle? Miért fontos a reggeli jó kiválasztása? Miért egészséges, ha nem is reggelizik az ember? Melyek a legjobb reggelik, amelyek egészségesek?

Egészséges vagy nem a reggeli fogyasztása?

Az ember reggelire bármit fogyaszthat, ami egészséges és megfelelő tápanyagtartalommal rendelkezik. Általánosságban elmondható, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, mivel segíti az agy és a test energiaszintjének megfelelő szinten tartását, valamint javítja a hangulatot és a koncentrációt. A megfelelő reggeli kiválasztása hozzájárulhat a testsúly csökkentéséhez, az anyagcserének javításához és az általános egészségmegőrzéshez.

Ha valaki nem reggelizik, az lehet, hogy többet eszik ebédre vagy vacsorára, amely hosszú távon túlevéshez és súlygyarapodáshoz vezethet. Emellett azonban a reggeli kihagyása nem feltétlenül egészségtelen, ha valaki rendszeresen követi a böjtölést vagy az intermitáló böjtöket.

A legjobb reggelik azok, amelyek magas fehérje-, rost- és/vagy egészséges zsírtartalmúak, és alacsony cukortartalmúak. Például a teljes kiőrlésű gabonafélék, a tojás, a magvak, a gyümölcsök és a zöldségek jó választások lehetnek. Ezek a reggelik segítenek megelőzni a vércukorszint-ingadozásokat, és telítettséget adnak, amely segíthet csökkenteni az étvágyat és az egész nap folyamán tartani az energiaszintet.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mindenki más, és az egyéni táplálkozási szükségletek eltérőek lehetnek. A legjobb reggeli kiválasztása érdekében javasolt konzultálni egy táplálkozási szakemberrel, aki segíthet az egyéni igényeknek megfelelő étrend összeállításában.

Miért érdemes és miért nem reggelizni? Ha igen akkor kinek mennyit és mit? Ide kattintva olvashatsz bóvebben és még recepteket is kapsz segítségképp!

Hasonló gasztronómiai videókat, recepteket és a csodás éltelek elkészítését ide kattintva nézhet meg!

 


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=JxSIPqOB05o