2024. Április 24., szerda
György névnapja

Na ő nagyon érzi❤️! Amikor a tehetséget nem lehet a hátsó sorba állítani!

2023-03-02 08:48 | Nézettség: 492
Ez a kisfiú megmutatja milyen az amikor valakiben a zene érzékenysége, érzése születésétől fogva benne van és nem kell tanulnia. Maximum finomítania. Annyira ösztönös, hogy bármikor kiállhatna egy hatalmas zenekar elé és gyakorlás nélkül le tudná vezényelni a legnehezebb műveket is, mert egy belső hang irányítja, amit nem lehet tanulni! Zseni aki pontosan tudja mit akar!

Gyermekkorban milyen jelek mutatnak arra, hogy valakiből kitűnő karmester lesz?

A karmesteri tehetség korai jelei lehetnek:

Zenei érzék: Az a képesség, hogy érzékeny legyen a zenei hangzásra és az árnyalatokra, elősegítheti a karmesteri tehetség fejlődését. A gyerekek, akik érdeklődnek a zene iránt, és képesek észrevenni a zenei árnyalatokat, ritmusokat, dinamikákat, és arra reagálni, valószínűleg nagyobb eséllyel lesznek sikeres karmesterek.

Koncentráció: A karmesternek képesnek kell lennie arra, hogy figyelje a zenekart, a zeneművet és a közönséget is. A gyerekek, akik könnyen koncentrálnak, és képesek hosszabb időn át is figyelni, azok valószínűleg sikeresek lehetnek karmesterként is.

Vezetői képességek: A karmesternek vezetnie kell az együttest és irányítania kell a zenét. A gyerekek, akik a barátaik körében vezető szerepet játszanak, és képesek motiválni, irányítani és inspirálni másokat, nagyobb eséllyel lehetnek sikeres karmesterek.

Empátia: A karmesternek meg kell értenie a zeneművet, és azt, hogy az milyen hatást gyakorol a közönségre. Az empátiával rendelkező gyerekek nagyobb eséllyel tudnak a zenével együtt érezni, és jobban megérteni azokat a zenei hatásokat, amelyeket karmesterként ki akarnak fejezni.

Tanulási képesség: A karmesternek ismernie kell a zenei elméletet, a kottát és azokat az eszközöket, amelyekkel hatékonyan vezetheti az együttest. A gyerekek, akiknek könnyen megy az iskolában a tanulás, és könnyen elsajátítják az új dolgokat, nagyobb eséllyel lesznek sikeres karmesterek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a karmesteri tehetség korai jelei csak egy mutatóként szolgálnak, és nem jelentik azt, hogy minden karmesternek rendelkeznie kell ezekkel a tulajdonságokkal. A karmesteri tehetség sok más tényezőtől is függ, mint például a zenei képzettség, a tapasztalat és az elhivatottság.

Ide kattintva válogathatsz további érdekes videók közül!

Kép és a videó forrása: https://www.facebook.com/watch?v=203014002382215