2023. március 26., vasárnap
Emánuel névnapja

Nézd meg hogy néznek ki a Halálos fegyver szereplői 36 évvel a film készítése után. Mel Gibson akkor és most!

2023-03-15 21:50 | Nézettség: 379
A "Halálos Fegyver" egy akciófilmsorozat, amelyet Shane Black írt és Richard Donner rendezett. Az első film 1987-ben jelent meg, és folytatásokat is kapott. Az alábbi videóban a film főszereplőit mutatják be, hogy hogy néztek ki a film forgatásakor és most, mennyit változtak 36 év alatt.

A "Halálos Fegyver" nagy hatással volt az akciófilmekre, és azóta is kultikus státuszt élvez. A film sikeresen ötvözi a humoros pillanatokat és az akciókat, és a főszereplők, Mel Gibson és Danny Glover alakítása is hozzájárult a film sikeréhez. 

A "Halálos Fegyver" első része 1987-ben jelent meg, és azonnal hatalmas siker lett. A film világszerte több mint 120 millió dolláros bevételt hozott, és a második legnépszerűbb film lett az évben, az "Amerikai farkas Londonban" című horrorfilm után. A "Halálos Fegyver" sikere több folytatást is eredményezett, összesen négy részt készítettek belőle.

A film nem csak anyagilag, de kritikai szempontból is sikeres volt. Az akciófilmek műfaját megújító, humorosabb megközelítése nagy hatással volt a későbbi filmekre.

A Halálos Fegyver film főbb szereplői:

  • Martin Riggs: A Los Angeles-i rendőrség különleges egységének tagja, aki öngyilkossági hajlamokkal küzd, miután elveszítette a feleségét és az egyik gyerekét. Riggs karakterét Mel Gibson alakította.

  • Roger Murtaugh: A Los Angeles-i rendőrség veterán zsarujaként dolgozik, aki visszavonulni készül. Azonban újra bevetésre hívják, hogy Riggs-szel együtt azon dolgozzanak, hogy leleplezzenek egy drogbárói szervezetet. Murtaugh karakterét Danny Glover alakította.

  • Lorna Cole: A rendőrség nyomozója, aki a drogbárói szervezet elleni küzdelemben csatlakozik Riggs és Murtaugh csapatához. Lorna karakterét Rene Russo alakította.

  • Joshua: Az egyik főgonosz, aki a drogbárói szervezetet vezeti. Joshua karakterét Gary Busey alakította.

  • Michael Hunsaker: Riggs barátja és a drogbárói szervezet egyik áldozata. Michael karakterét Tom Atkins alakította.

  • Trish Murtaugh: Roger Murtaugh felesége. Trish karakterét Darlene Love alakította.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ruyewI-bRJk