2023. február 5., vasárnap
Ágota névnapja

Pénzügyi ismeretekkel támogatja a fiatal generációt a Provident

2022-09-01 16:10 | Nézettség: 185
A Provident szakértője a tudatos és felelős pénzügyi gazdálkodásról tart előadást a Semmelweis Nyári Egyetemen

A Semmelweis Egyetem 2022. szeptember 1-2. között rendezi meg a Nyári Egyetemet, melyen a Provident Pénzügyi Zrt. ügyfélélmény szakértője több száz diák számára tart előadást a tudatos és felelős pénzügyi gazdálkodásról. A vállalat a Családi Kasszasikerek programján keresztül már hosszú évek óta támogatja nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek és fiatalok pénzügyi edukációját is. Az előadás során a megtakarítások fontosságáról és a korszerű pénzkezelés tudnivalóiról is hallhatnak a diákok.
 

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=lgk1nFQW6KI

A Nyári Egyetem a Semmelweis Egyetem alapításának 250. évfordulóján, 2019-ben hagyományteremtő céllal indult útjára, amely azóta is nyitánya minden tanévnek. Idén 2022. szeptember 1-2. között az Elméleti Orvostudományi Központ ad otthont az eseménynek, melyen 1000 magyar, 400 angol és 200 német nyelven tanuló hallgató vesz részt.

A Provident Családi Kasszasikerek programja már évek óta elkötelezetten foglalkozik a felnőttek, gyermekek és fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítésével, ezért a vállalat szakértője, Sulyok László kifejezetten a diákok számára készített tananyaggal ismerteti a tudatos gazdálkodással kapcsolatos tudnivalókat az eseményen. A vállalat kvízzel is készül az egyetemisták számára, akik a Családi kasszasikerek standnál megmérhetik tudásukat pénzügyi ismeretek terén. 
 
„A jelenlegi gazdasági helyzetben pénzügyeink kézbentartása és az átgondolt családi költséggazdálkodás kiemelkedően fontossá vált, melynek edukációját már fiatalon el kell kezdeni. Ehhez nyújtunk támogatást Családi Kasszasikerek programunkon keresztül. Küldetésünk, hogy a fiatal generációt segítsük abban, hogy pénzügyeikben előrelátóak és tudatosak legyenek, amely önbizalmat és magabiztosságot fog eredményezni számukra már a tanulmányi évek alatt is ”

– mondta Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs és vállalati kapcsolatok igazgatója.
 
„A Semmelweis Egyetem iránti bizalmat a fiatalok és családjuk részéről semmi sem igazolja jobban, mint hogy az egészség- és orvostudományi szakterületen évről-évre a Semmelweisre akarnak bejutni a legtöbben. Ez nem véletlen: mi vagyunk a legrégebb óta, folyamatosan működő orvosképző intézmény Magyarországon, és az itt megszerzett diploma akkora érték, hogy végzőseink az átvétele után átlagosan 1 hónapon belül el is tudtak helyezkedni. Egyetemünk célja, hogy minél komplexebb tudással készítse fel a jövő egészségügyi szakembereit egy sikeres karrierútra, legyen szó akár informatikáról, akár gazdasági kérdésekről. A pénzügyi tudatosság ráadásul már a diákéveik alatt is hasznosuló ismeret, így fontos része a Nyári Egyetem programsorozatának. Azt pedig minden esetben örömmel fogadjuk, ha a vállalkozások lehetőségként tekintenek egyetemünk támogatására ”

– mondta el Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.
 
A Nyári Egyetem keretében Sulyok László, a Provident ügyfélélmény szakértője a megtakarítások fontosságáról és a korszerű pénzkezelés tudnivalóiról tart előadást a hallgatóknak, továbbá a vállalat mindkét napon megtalálható lesz az eseményen Családi Kasszasikerek standjával, ahol az érdeklődők egy tudásalapú kvízjátékkal tesztelhetik pénzügyi ismereteiket, valamint megismerkedhetnek a Provident költségtervező füzetével.