2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Ponty csali kukorica és ponty etetőanyag készítése olcsón házilag, horgászok számára

2023-08-05 18:08 | Nézettség: 9219
Hogyan tudunk otthon házilag ponty etetőanyagot készíteni? Hogyan készíthetünk házilag ponty horgászatához illatos horgász kukorica csalit?

A házilag készített ponty etetőanyag egyszerű, olcsó és hatékony módszer a horgászat sikere érdekében. Itt van egy egyszerű recept, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon:

Hozzávalók:

- 1 rész kukoricadara

- 1 rész búzadara

- 1 rész apró pellet (ponty pellet vagy halas pellet)

- 1 rész liszt (búzaliszt vagy kukoricaliszt)

- 1 evőkanál méz vagy szirup (opcionális, de vonzza a pontyokat)

Elkészítés:

Keverd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban vagy vödörben. Ha a mézet vagy szirupot használod, adj hozzá néhány cseppet, hogy nedvesítse a keveréket, de ne tegye túl ragadóssá.

Lassan adj hozzá vizet a keverékhez, és keverd össze alaposan, amíg egy olyan állagú masszát nem kapsz, amely összetapad, de nem túl vizes.

Hagyd pihenni a masszát néhány percig, hogy az összetevők összeérjenek.

Használat:

Vidd magaddal a horgászatra az elkészített etetőanyagot. Miután a horgászhelyen vagy, formázz belőle golyókat vagy kis lapátokat, majd dobáld be a kívánt helyre a vízbe. A golyók és lapátok a fenéken fogják elteríteni az etetőanyagot, és vonzani fogják a pontyokat.

Keszeg, kárász etetőanyag készítése házilag, olcsón, recepttel.

Az alábbi videóban egy speciális módszert mutatunk be, ahol a pontyok kijönnek a vízből és ott kaphatjuk el őket:

Fontos megjegyzés:

A víz hőmérsékletének és a pontyok aktuális viselkedésének függvényében lehet, hogy módosítanod kell az etetőanyag receptjét vagy mennyiségét. Kísérletezz, és figyeld meg, hogy melyik keverék működik a legjobban az adott körülmények között.

Az etetőanyag célja, hogy vonzza a halakat a horgászhelyedre. Amikor elkezded horgászni, a horoggal más típusú csalit is használj, például kukoricát, csalikagylót vagy műcsalit, amely a legjobban bevált a környéken lévő pontyokra.
Emellett mindig tartsd be az adott horgászhely és az ottani halászati szabályokat, valamint tartsd tiszteletben a környezetet és a vizeket.

Hogyan készíthetünk házilag ponty horgászatához illatos horgász kukorica csalit?

A házilag készített illatos kukorica csali segíthet vonzani a pontyokat a horgászathoz. Itt van egy egyszerű módszer, hogyan készíthetsz ilyen csalit:

Hozzávalók:

- Cukoros konzervkukorica (1-2 doboz)

- Édesített dara (pl. tigrismogyoró vagy tigrisdió ízesítésű dara)

- Aromás étolaj (pl. vanília, málna, eper, banán vagy halas ízű)

Elkészítés:

Szűrd le a konzervkukoricát, és tedd egy tálba vagy műanyag vödörbe.

Adj hozzá néhány csepp aromás étolajat a kukoricához. Kezdd kis mennyiséggel, majd ízlés szerint növeld az adagot. Az illatos olajok vonzzák a halakat és hosszabb ideig megőrzik az illatukat a vízben.

Szórj rá egy kis mennyiségű édesített darát. Az édesített dara megadja a csalénak az extra ízt és illatot.

Alaposan keverd össze az olajat és a műtrágyát a kukoricával. Próbáld meg egyenletesen eloszlatni az ízesítőket, hogy mindegyik szem kukoricára jusson.

Hagyd állni néhány órát vagy akár egy éjszakát, hogy az illatok és ízek jól bevonják a kukoricát.

Használat:

Ezt a csalit használhatod a horgászathoz a horgászboton lévő horogra felfűzve, vagy egy etetőkosárban és etetőgolyóban is elhelyezheted a horgászathoz. Ha a pontyokra vonzó illatot és ízt szeretnél elérni, használj minőségi, erős illatosítókat, és hagyd, hogy a csali jól átjárja magát a vízben a horgászhelyen.

Emlékezz arra, hogy minden horgászhely és környezet más, és a csali hatékonysága függ a környezeti körülményektől és a pontyok viselkedésétől. Próbálj ki többféle ízesítést és illatosítást, hogy megtaláld a legjobban működőt az adott helyen.

Sok sikert és kellemes horgászatot kívánok!

Az alábbi videóban bemutatják az elkészítés módját is.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=MBXWhUn2I6A