2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia névnapja

Rakott kifli recept egyszerűen

2023-02-26 19:51 | Nézettség: 658
Ha van maradék pörkölt, akkor számos módon fel lehet használni. Ez egy olyan recept, amelyben felhasználhatod a maradékokat, mint pl. a maradék pörköltöt vagy maradék bolognait, kimaradt sonkát. Igazából bármit bele lehet tenni, amit otthon találtok. Ezek csak néhány ötlet, de a lehetőségek végtelenek, és csak a képzelet szab határt annak, hogy hogyan használja fel a maradék pörköltet. Előző napi maradék pörkölt és néhány szintén otthon található hozzávaló és gyorsan kész az új csodás tízórai, ebéd, uzsonna, de akár a vacsora is.

Mire használható fel a maradék pörkölt?

Ha van maradék pörkölt, akkor számos módon fel lehet használni.

Íme néhány ötlet:

Pörkölt levesként: Tegye a pörköltet egy nagy fazékba, adjon hozzá vizet és főzze, amíg meg nem fő. Ízesítse sóval, borssal, és kedvenc fűszereivel.

Pörkölt tésztafeltétnek: Főzzön tésztát és keverje össze a pörköltszósszal. Ha szereti, reszeljen rá sajtot.

Pörkölt rakott krumplinak: Rétegezze a pörköltet szeletelt főtt krumplival, majd fedje le sajttal és sütőben süssön, amíg a sajt rá nem olvad.

Pörkölt szendvics feltétnek: Tegye a pörköltet egy zsemlébe vagy kenyérbe, és ha szereti, tegyen rá zöldségeket is, például salátát, paradicsomot vagy uborkát.

Pörkölt főzeléknek: Keverje össze a pörköltet egy kis tejföllel és liszttel, majd főzze össze és szolgálja fel főzelékként.

Pörkölt krokettnek: Keverje össze a pörköltet egy kis burgonyapürével, majd formázzon gombócokat. Panírozza és süssön ki a krokettet olajban.

Ezek csak néhány ötlet, de a lehetőségek végtelenek, és csak a képzelet szab határt annak, hogy hogyan használja fel a maradék pörköltet.

Hozzávalók:
 

-10 db száraz kifli
-450 g kimaradt pörkölt
-700 ml tej
-450 g tejföl
-300 g sajt
-1.5 nagyobb újhagyma
-vaj a forma kikenéséhez
-esetleg só

Hasonló gasztronómiai videókat, recepteket és a csodás éltelek elkészítését ide kattintva nézhet meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ZJnr4rhnk80