2023. március 30., csütörtök
Zalán névnapja

Tabuk nélkül Ekler Luca paralimpikonnal - Út a stroketól a tokiói aranyéremig

2022-11-22 07:54 | Nézettség: 130
Elker Luca mindössze 11 éves volt, amikor strokeot kapott. A parasportoló hosszú útkeresést követően kezdett atletizálni, és alig 20 évesen megszerezte első európa-bajnoki aranyérmét, 2021-ben pedig már a tokiói paralimpián állhatott a dobogó legfelső fokára.

Luca részletesen mesél strokeról, a felépülésről és a motivációról, mindemellett pedig válaszokat ad azokra a ❓tabukérdésekre❓ is!  🎬 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=nM7qlY22MhE

A Szerencsejáték Zrt. Tarts velünk! szemléletformáló kampányának részeként indított videósorozatában Luca részletesen mesél strokeról, a felépülésről és a motivációról, mindemellett pedig válaszokat ad azokra a tabukérdésekre is, amelyeket a nemzeti lottótársaság játékosai tettek fel. A sorozat első részében Illés Fanni, világ- és Európa-bajnok, paralimpiai bajnok magyar paraúszóval találkozhattak a nézők, aki készségesen válaszolt a néha nem mindennapinak számító kérdésekre is. A rendhagyó videósorozat célja, hogy a tabunak gondolt kérdések ne maradjanak válaszok nélkül, ezzel is segítve a gondolati akadályok lebontását, valamint a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését. 
 
A Szerencsejáték Zrt. a régióban elsőként csatlakozott az Európai Lottótársaságok Szövetsége és az Európai Fogyatékosügyi Fórum között született megállapodáshoz, amelynek célja, hogy az európai szerencsejáték-szervezők jelentős, összehangolt támogatást nyújtsanak a fogyatékossággal élők terheinek csökkentéséhez, illetve társadalomba való integrációjához. A nemzeti lottótársaság ennek mentén, már közel húsz éve (2003 óta) működteti a kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató sorsjegy-értékesítő hálózatát, amely jelenleg 180 főt foglalkoztat.
 
A tavaly elindított, hosszú távú „Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” kommunikációs kampány célja, hogy a társadalom minden tagját közös, befogadó cselekvésre hívjon, hiszen az akadályok lebontása a lehetőségek biztosításával kezdődik, nemcsak fizikailag, hanem a gondolatokban is. A fogyatékossággal élők elfogadásának, beilleszkedésének erőteljesebb középpontba helyezése szorosan kapcsolódik az időszakosan elérhető Nagykarácsony sorsjegy bevezetésének támogatásával is.