2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Terence Hill (Mario Girotti) élete képekben 1939-től napjainkig (2022)

2023-09-06 22:39 | Nézettség: 1082
Terence Hill életének ikonikus pillanatai képekben. Tudtad, hogy filmes karrierjét 12 évesen kezdte? Igazán ismerté a Django, a pisztolyos tette.

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti, olasz származású színész, aki világszerte ismert és népszerűvé vált az olasz westernfilmek és akcióvígjátékok sztárjaként.

Íme egy rövid áttekintés az életéről, családjáról és legfontosabb szerepeiről:

Életkor és származás:

 • Terence Hill 1939. március 29-én született Livornóban, Olaszországban, eredeti neve Mario Girotti.
 • Fiatalon már érdeklődött a színészet iránt, és már tinédzserként szerepeket kapott különböző filmekben.

Család:

 • Terence Hillnek két gyermeke van a második feleségétől, Lori Zwicklbauer-től. Gyermekeik nevei Jess és Rossana Girotti.
 • Első felesége, Maria Moncada is volt, de házasságuk nem tartott sokáig.

Terence Hill 12

Karrier:

 • Terence Hill pályafutása a 1960-as években indult el, amikor olasz és német filmekben játszott.
 • Az igazi áttörést 1967-ben hozta meg számára a "Django, a pisztolyos" című spaghetti western, amelyben már Terence Hill néven szerepelt.
 • Egyik legismertebb és legfontosabb filmje a "Trinity testvérek" (1970) volt, ahol ő és Bud Spencer együtt játszottak. A duó közötti kémia és humor miatt azonnal népszerűvé váltak, és számos filmjük következett.
 • Terence Hill további sikerfilmjei közé tartozik a "They Call Me Trinity" (1971), "Trinity Is STILL My Name!" (1972), "Watch Out, We're Mad" (1974), "Odds and Evens" (1978), és sok más.
 • Későbbi karrierjében is szerepelt számos filmben és tévésorozatban, de a "Trinity testvérek" és a "Bűbájos bosszúangyal" című filmek maradtak azok, amelyek igazán emlékezetesek maradtak a közönség számára.

Terence Hill 3

Terence Hill tehát a spaghetti westernek és a vígjátékfilmek világában ért el hatalmas sikereket. A pályafutása során kialakított figura és humorstílus azóta is sokak kedvence, és örökké emlékezetes marad a filmrajongók számára.

Terence Hillnek olyan szerepei is voltak, amelyek kevésbé ismertek vagy nem annyira hangsúlyosak a karrierjében. 

Terence Hill filmek

Ime néhány olyan film vagy sorozat, amelyekben talán kevésbé ismert szerepekben játszott:

 1. "Hannibal" (2006-2007): Terence Hill itt játszotta a címszereplőt, Hannibal, az ókori Karthágó hadvezérét. Ez egy történelmi televíziós sorozat volt.

 2. "The Tiger and the Snow" (2005): Ebben a filmkomédiában Terence Hill egy kisebb szerepet játszott Roberto Benigni főszereplésével.

 3. "Lucky Luke" (1991): Terence Hill megformálta a híres francia képregényhős, Lucky Luke karakterét ebben az azonos című westernkomédiában.

 4. "The Priest's Wife" (1970): Ez egy romantikus vígjáték volt, ahol Terence Hill egy fiatal papot játszott, aki szerelmes egy nőbe.

 5. "Super Fuzz" (1980): Ebben a komédiafilmben Terence Hill egy rendőrt játszott, aki szuperképességeket kap egy baleset során, és megpróbálja használni azokat a bűnözők elleni harcban.

 6. "Un passo dal cielo" (2011-2015): Ez egy olasz televíziós sorozat volt, ahol Terence Hill egy hegyi rendőrt játszott, aki egy alpesi faluban szolgált.

Ezek csak néhány példa olyan szerepekre, amelyek talán kevésbé ismertek Terence Hill filmográfijában. Bár a "Trinity testvérek" és más híres munkái emlékezetesebbek, ezek a filmek és sorozatok is hozzájárultak a sokoldalú színész karrierjéhez.

Terence Hill népszerűségét számos tényező magyarázza, és az emberek különböző okokból szeretik őt.

Terence Hill filmek 1

Az alábbiakban néhány kulcsfontosságú tényezőt sorolok fel:

 1. Karizma és humor: Terence Hill rendkívül karizmatikus színész, és humorérzéke kiváló. A filmjeiben és sorozataiban gyakran megjelenő vicces és laza stílusa sokaknak tetszik. A humor és a komédia képviselése olyan stílusban, amit az emberek könnyen megkedvelnek.

 2. Spaghetti western ikonja: Terence Hill a spaghetti western műfaj egyik legismertebb alakja. A "Trinity testvérek" és más hasonló filmek révén hozzájárult a műfaj népszerűségéhez. Az egyszerű cowboy karakterei és a humoros westernparódiák hozzájárultak ahhoz, hogy a műfaj rajongói közkedvelt színésznek tekintik.

 3. A jó fiú szerepek: Terence Hill számos filmjében olyan karaktereket játszott, akik a jó oldalon állnak, és a nézők számára inspirálóak lehetnek. Ezek a karakterek gyakran az erőszak helyett a humor és az okosság segítségével oldják meg a konfliktusokat, ami pozitív üzenetet közvetít.

 4. A duó Bud Spencerrel: Terence Hill és Bud Spencer duója (például a "Trinity testvérek" filmekben) rendkívül népszerű volt a filmrajongók körében. A két színész közötti kémia és barátság a vásznon és a képernyőn is érezhető volt, ami sok embert vonzott.

 5. Sokoldalúság: Bár leginkább westernekben és vígjátékban játszott, Terence Hill kipróbálta magát más műfajokban is, ami a sokoldalúságát mutatja. Ez lehetővé tette számára, hogy különböző közönségekhez szóló filmeket készítsen.

 6. Nostalgia faktor: Sok embert gyerekként vagy fiatal felnőttként szórakoztattak a Terence Hill filmek, és ezek a filmek ma is nosztalgikus emlékeket idéznek elő.

Ezek az okok együttesen hozzájárultak ahhoz, hogy Terence Hill egy olyan színész legyen, akit a világ szerte sokan szeretnek és tisztelnek. A filmjei és személyisége generációk számára maradandó benyomást hagyott.

Fedezd fel az ikonikus színész humorát, karizmáját és pályafutásának legjobb pillanatait. Ha rajongsz a westernekért, a vígjátékért és a filmek iránti szenvedélyért, ez a videó garantáltan fel fogja kelteni az érdeklődésedet!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=p5HegmeLlY8

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti, első filmszerepét 1951-ben kapta. Első filmje "Vacanze col gangster" címmel futott, és ekkor 12 éves volt. Ezt követően folytatta színészi pályafutását és számos további film- és televíziós szerepet kapott különböző olasz és német produkciókban.

Terence Hill egyik filmes szerepe, amely egycsapásra híressé tette, és világszerte ismertté tette őt, az a "Django, a pisztolyos" (1967) című spaghetti western volt, ahol ő játszotta a főszerepet, és már Terence Hill művésznevet használt.

Ez a film az egyik korai mérföldkő volt a karrierjében, és a spaghetti western műfajának népszerűségét is megerősítette. Azonban igazi világszerte ismertté vált szerepe a "Trinity testvérek" (1970) című filmben volt, ahol ő és Bud Spencer együtt játszottak. A film nagy siker volt, és megalapozta Terence Hill és Bud Spencer közös karrierjét a vígjáték-western műfajában. Ezt a filmduót és ezt a stílust az emberek világszerte megszerették, és a "Trinity testvérek" igazi kultuszfilmmé vált.