2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Texasi Rémmesék: A Hírhedt Mikulás 🎅 Bankrablás És Az Utolsó Karácsony

2023-12-04 10:47 | Nézettség: 542
Az 1927-es ciscói karácsony sosem feledhető marad a Texas államban, ahol a télapói öltözékbe bújtatott Marshall Ratliff és bandája a szentestét egy hátborzongató bankrablással tarkította. A gyerekek örömét és az ünnepi várakozást hamarosan a kaotikus hajtóvadászat váltotta fel, melynek középpontjában a Hírhedt Mikulás állt, aki karácsony harmadik napján a köztörvényes igazságszolgáltatásnak vetette alá magát.

A bankrabló MIKULÁST 🎅 96 éve meglincselte a tömeg!

Az 1927-es ciscói bankrablás, amit a helyiek Hírhedt Mikulás bankrablásnak neveztek, a texasi történelem egyik legemlékezetesebb és legtragikusabb eseménye lett. Az eset december 23-án kezdődött, amikor a kisvárosban a Mikulásnak öltözött Marshall Ratliff és három társa elhatározta, hogy megkísérlik a helyi First National Bank kirablását.

Mikulás bankrablás

A csoport jól felkészültnek tűnt, még segítőik is akadtak, bár nem az amerikai hagyomány szerinti manók, hanem elítélt bűnözők formájában. Ratliff, a Mikulás, nemrég szabadult a börtönből, és álcázásra volt szüksége, hogy ne ismerjék fel a városban. A karácsonyi hangulatot kihasználva a csoport csendesen sétált végig a főutcán, miközben a gyerekek boldogan követték a Mikulást.

mikulás

A bankba érve a terv beindult.

A pénztáros köszöntötte a Mikulást, de nem kapott választ.

A csoport egyik tagja azonnal fegyvert rántott, és a "kezeket fel!" kiáltás után a Mikulás is bekapcsolódott a rablásba.

A pénztárból gyorsan zsákmányolták a készpénzt és kötvényeket, és a gyerekek továbbra is a Mikulás körül gyűltek.

mikulás bankrablás

A helyi lakosok azonban gyorsan észrevették, hogy itt nem egy ártatlan ünnepi alakról van szó, és a város közössége azonnal összefogott. Egy asszony észrevette a gyanús mozgást, és a városházára és a rendőrségre kiáltotta a segítséget. Hamarosan a bank körül tömeg gyűlt össze, sokan felfegyverkezve.

fegyreresek

A csoport próbált elmenekülni, de a helyi lakosok és a rendőrség ismételten megakadályozta őket. Több lövöldözés tört ki, melynek következtében rendőrök és civilek is sebesültek. A csoport egy időre túszul ejtett két kislányt, majd autót próbáltak lopni a meneküléshez. Azonban a kocsi hamar elromlott, és a csoport gyalogszerrel próbált elmenekülni a rendőrök elől.

emberek

A hajtóvadászat két napon keresztül tartott, és végül a rendőrség sikerrel járt. Ratliffet, a Mikulást, elfogták, és másnap egy bíróság elé állították. Azonban az elítélt nem hagyta annyiban, és még a börtönben is megkísérelt kitörni, miközben egy őrt megsebesített.

gyerek mikulás

A Hírhedt Mikulás bankrablás nemcsak a helyi közösséget, hanem az egész országot is megdöbbentette.

Az eset rávilágított a korszak bűnözési tendenciáira és a rendőri fellépés hiányosságaira, valamint emlékezetes maradt a texasi történelem egyik tragikus eseményeként.

mikulás

Másnap nem kevesebb, mint 2000 felháborodott és vért szagoló polgár gyűlt össze a börtön előtt. A kirángatott rablógyilkost dróttal felakasztották; a télapó 20 perces agóniája közben az utolsó szavai a „bocsássatok meg, srácok” volt. Nem hallgattak rá, már tele volt a csizmájuk. Az általa vezetett rablóbanda tagjai is meghaltak vagy elfogásukat követően bíróság elé álltak.

Tudod, hogy mi köze van a Milós névnek a télapóhoz?

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=xFUlkGql_2w

Mit hoz Neked a Mikulás? MEGTUDHATOD, MIRE SZÁMÍTHATSZ A TÉLAPÓTÓL

Már várod a Mikulást, de nem tudod hogy mire számíthatsz tőle? Kalkulátorunk segítségével megtudhatod hogy mit érdemelnél a Télapótól. Az eredmény természetesen nem jelenti azt hogy meg is kapod...

További videók a témában