2024. július 18., csütörtök
Frigyes névnapja

Tönkrement, elszáradt orchideák megmentése egy távolkeleti kertész tanácsaival!

2024-01-21 15:29 | Nézettség: 2001
Mindenki szeretné, ha az orchideái egészségesek és folyamatosan virágzóak lennének. Azonban az élet, ahogy Bástya elvtárs szokta volt mondani, nem mindig habostorta. Így elöfordul, hogy imádott orchideáink - a gondoskodás ellenére- elszáradnak, tönkremenek. Most egy távol-keleti "bölcs", akarom mondani kertész tanácsait mutatjuk meg nektek, hogy hogyan lehet az elszáradt orchideákat megmenteni és újra virágba borítani.

Az első lépés, hogy az elszáradt orchideát szabadítsuk meg a korhadt gyökereitől és elszáradt leveleitől. Ezt követően egy gerezd fokhagymát zúzzunk össze és tegyük bele egy liter szobahomérsékletü vizbe. Miután jól megkavartuk, a fokhagymás vizzel mossuk le a virág még megmaradt leveleit, melyel a gombáktól és a baktériumoktól szabdítjuk meg. 

Tegyük a virárot a fokhagymás vízbe, úgy hogy a gyökerét pont ellepje.30 perc áztatás után vegyük ki, majd egy henger alakú edény aljába engedjünk egy kis vizet az orchideát tegyük fejjel lefelé úgy hogy a levelei beleérjenek a vizbe, Egy szivaccsal fedjük le az edény úgy hogy a gyökér rész kilódjon. Tegyünk rá egy múanyag poharat. 30 nap múlva az orchidea gyökereket  és új levelet növeszt.

Nézd meg a videón a módszert. (A videó nem magyar nyelvű, de feliratozva van.)

Nem lepődünk meg azért azon sem, ha kételkedtek a módszer sikerében, mi sem vagyunk teljesen meggyőzve! Mindesetre a Youtube csatornát több mint egy millióan követik világszerte.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Sa2_5gL-4YI