2023. december 3., vasárnap
Ferenc névnapja

Top 10 legdrágább étel a világon

2023-06-04 21:10 | Nézettség: 303
A videóban megmutatjuk nektek a legdrágább ételeket, amelyeket valaha eladtak. Miért hajlandók az emberek olyan sokat fizetni egyes éltelekért? Mi kerül sokba ezekben az ételekben, az összetevők vagy az elkészítési mód? Az étel vagy az étterem a drága, ahol feltálalják?

Az alábbiakban található egy lista a 10 legdrágább ételről, amelyeket valaha eladtak.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak idővel változhatnak, és újabb rendkívül drága ételek is megjelenhetnek.

  1. Osztriga Perle Blanche - $3000/db: Ez a rendkívül ritka osztriga fajta Franciaországban található, és fehér gyöngyökkel van tele. Különleges ízét és ritkaságát tekintve a legdrágább étel.
  2. Saffron Ice Cream - $1000/tál: A kesudióval, fahéjjal és vaníliával fűszerezett safrán fagylalt luxusételnek számít, mivel a sáfrány világpiaci ára rendkívül magas.
  3. Yubari King dinnye - $4500/db: Ez a japán dinnyefajta a Yubari városban termesztett és nagyon ízletesnek tartják. Rendkívül drága, mert csak limitált mennyiségben termesztik.
  4. Kobe marha - $500/100g: A Kobe marha a legmagasabb minőségű japán marha, amelyet speciális módon táplálnak és gondoznak. A rendkívüli íze és a hús selymes textúrája miatt magas áron kapható.
  5. Almaszósz - $1600/üveg: Ez az almaszósz, amelyet a százéves Balsamicó készít, a világ legdrágább almaszószának számít. Ritka, kézzel készült és hosszú érlelési folyamaton esik át.
  6. Aitutaki kókuszvíz - $4000/liter: Ez a ritka kókuszvíz a Csendes-óceáni Aitutaki szigetén terem, és a termelési mennyisége nagyon korlátozott. Ezért magas áron értékesítik.
  7. Fekete gyémánt trüffel - $1500/ounce: Ez a trüffelfajta rendkívül ritka és ízletes. A fekete gyémánt trüffel világpiaci ára meghaladja a többi trüffelét.
  8. Arany sárgabarack - $6000/kilogramm: Ez a különleges sárgabarack az Okinawa-szigeteken termesztették, és arany színű héjjal rendelkezik. Rendkívül ritka és ízletes.
  9. Beluga kaviár - $5000/unsz: A Beluga kaviár a legnagyobb és legdrágább kaviár fajta. Az ára magasabb azért, mert a beluga tokhalak ritkák és hosszú évekbe telik, míg elérik a megfelelő mennyiséget
  10. Ezüst tequila - $250,000/üveg: Ez a rendkívül drága tequila készült a legmagasabb minőségű agavéból, és ezüstbevonatú üvegben kerül forgalomba. A különleges palack és a ritka összetevők teszik a világ egyik legdrágább italává.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak általában a különleges minőségű, ritka összetevőket vagy a termelési mennyiség korlátozottságát tükrözik. 

Az árakat az elérhető információk alapján adtuk meg, de ne feledjétek, ezek folyamatosan változnak.

Hasonló gasztronómiai videókat, recepteket és a csodás éltelek elkészítését ide kattintva nézhet meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=mWr7oZNGLjA