2023. március 21., kedd
Benedek névnapja

Ultrarealisztikus fénymodellezési megoldásokat mutatott be mobilra az OPPO és a Qualcomm 💥💥

2022-11-22 09:31 | Nézettség: 138
Jelentős áttörés várható az okostelefonok grafikai képességeiben💥💥 🔥 💰🎁🏆

Az OPPO és a Qualcomm bemutatta azokat a fejlesztéseit, amelyek már mobilkészülékeken is lehetővé teszik a fények, árnyékok és tükröződések még valósághűbb modellezését. 

A ray tracing vizuális effektusok számítási igényeit kiszolgálni képes hardverek megjelenésével minőségi előrelépés vártható a videók és a mobiljátékok látványvilágában.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=CUMqA5M4LSs

Az OPPO következő Find X zászlóshajója az elsők között lesz, amely a Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformra épül.


Az OPPO és a Qualcomm a Snapdragon Summit 2022 rendezvényen mutatta be azokat a hardver és szoftver alapú megoldásait, amelyek nagy erőforrás igényű, ultrarealisztikus fénymodellezési eljárásokat tesznek lehetővé már mobileszközökön is.
 
A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformjának és az OPPO saját fejlesztésű PhysRay szoftverfejlesztő készletének köszönhetően hamarosan a fejlesztők és a felhasználók számára is elérhetővé válnak a még valósághűbb fényeffektusok létrehozására képes megoldások. Az együttműködés keretében az OPPO PhysRay Engine 2.0 illesztőprogramját is optimalizálták, hogy az új Snapdragon 8 Gen 2 még valósághűbben tudja megjeleníteni a különböző textúrákat és sugárkövetési effektusokat.
 
A technológia képességeit az vállalat a Snapdragon Summit 2022 rendezvényen a Camp Guard nevű first-person lövöldözős játékkal demonstrálta. A hardveres és szoftveres megoldásoknak köszönhetően a renderelés hatékonysága a laboratóriumi tesztek során ötszörösére nőtt, illetve 90%-kal csökkent a CPU-terhelés, aminek köszönhetően a legjobb mobiljátékok egyenletes 60 FPS-sel futhatnak Snapdragon lapkát tartalmazó készülékeken.
 
Az OPPO és a Qualcomm együttműködése évekre nyúlik vissza. A játék, a videó, a hang és a biztonság terén is példátlan teljesítményt nyújtó OPPO Find X5 Pro zászlóshajó okostelefon az elsők között volt 2022-ben, amelyet a Snapdragon 8 Gen 1 hajtott, de az OPPO már a korábbi években is számos olyan okostelefont adott ki, amelyek Snapdragon 5G mobilplatformokkal rendelkeznek, köztük a Find X3 Series és a Reno6 Series. Az OPPO következő Find X zászlóshajója az elsők között lesz, amely a prémium Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformra épül.