2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

Valentin-napi könyvek - Románc sok cukorral, fűszeresen, ahogy azt kell!

2024-01-22 07:26 | Nézettség: 477
Egy laza romantikus komédia egész évben jó választás, de Valentin-napkor különösen témába vág! Egy jó könyv vörös rózsa helyett, bon-bon mellé, tökéletes ajándéknak is! Ha pedig szingli vagy, akkor miért ne lepnéd meg saját magad? Bonts pezsgőt, relaxálj és már kezdődhet is a romantikus kaland egészen a “boldogan éltek, míg meg nem haltakig” !

valentin-napi könyvek

Következzen könyvajánlónk Valentin napra!

Elena Armas - Az amerikai szobatárs kísérlet

Rosie Graham otthagyja a munkahelyét, hogy végre a titkos karrierjére fókuszálhasson: romantikus regényt írjon! Azonban pechére megakad a sztorival. Szerencsétlen helyzete pedig fokozódik, amikor new york-i lakásának mennyezete a fejére omlik. Lina, a legjobb barátnője nincs a városban, de Rosie rendelkezik pótkulccsal a lány lakásához, ezért ideiglenesen oda költözik. Egy probléma van a tervével: Lina unokatestvére, Lucas, már megelőzte.

A helyzet kínos, a new york-i albérletek viszont drágák, ezért nincs mit tenni, ideiglenesen szobatársak lesznek! Lucas még a segítségét is felkínálja, randizni viszi Rosie-t. Természetesen csak azért, hogy a lány ihletet tudjon meríteni a könyvéhez. De ahogy lenni szokott, az érzelmeket ritkán érdeklik az ésszerű okok, a kérdés csak az, meddig képesek uralkodni magukon a főszereplőink?

Stephanie Garber - Volt egyszer egy összetört szív

Mindenki mesébe illő, boldog befejezést szeretne, de vajon mekkora árat kell ezért fizetnie valakinek? Evangeline Fox mindig is hitt az igaz szerelemben. Azonban, akiért az ő szíve dobog, épp most készül elvenni valaki mást. Kétségbeesésében a lány alkut köt a Szívek Hercegével. Az esküvő megakadályozásáért cserébe Evangelinek három csókot kell adnia. Azt, hogy kinek és mikor a Szívek Hercege dönti majd el, akinek titkos tervei vannak a lánnyal.

Egy biztos, halhatatlannal szövetkezni sosem jó ötlet. A legnagyobb boldogság vagy a legnagyobb tragédia várja a története végén?  Lapozz bele ebbe a nem mindennapi tündérmesébe, ahol rejtélyek, jóslatok és varázslatos csodák várnak minden oldalon! Stephanie Garber, a Caraval írónője híres különlegesen színes prózájáról, ez pedig gyönyörűen működik az itt megteremtett, mesés világhoz!

Ashley Poston - Halott romantika

A szellemíró egy olyan személy, akit azért fizetnek, hogy irodalmi műveket, beszédeket vagy egyéb írásokat készítsen, amiket aztán más neve alatt jelentetnek meg. Ez Florence Day munkája. Napjaink egyik legnépszerűbb romantikus írójának műveiért felel, azonban számára a szerelem halott. Önmagában már fel is készül arra, hogy hamarosan a karrierje is az lesz, miután az új szerkesztője nem hajlandó meghosszabbítani a kéziratának leadási határidejét.

Ezek után azonban szörnyű híreket kap otthonról: imádott édesapja váratlanul meghalt. Hazautazik a temetésre, ahol elhunyt apja furcsa végrendeleti kérésein kívül, mint az ezer szál vadvirág vagy egy Elvis fellépés, még nagyobb meglepetést okoz a ravatalozó előtt álló dühítően jóképű, ismerős arc. Értetlenül néznek egymásra új szerkesztőjével, leginkább azért, mert úgy néz ki, hogy az egyikük igen sokat változott előző találkozásuk óta, nevezetesen szellemé vált. Miközben megpróbálják megoldani a szerkesztője befejezetlen ügyét, Florence-nek át kell értékelnie mindent, amit eddig a romantikáról tudott.. Ennél szellemesebb romantikus regényt biztosan nem olvastál még idén!

Emily Henry - A könyvek szerelmesei

Könyves szerelem, könnyrajongóknak, könyvrajongókról! Ez aztán meta! Nora Stephen imádja az irodalmat! Mindent elolvas, amire csak ráteheti a kezét, ő maga azonban távol áll a történetek ideális hősnőitől. Irodalmi ügynökként dolgozik, a munkával járó keménységgel és precizitással felvértezve. A regényekből kilépő álompasi helyett pedig egy Charlie Lastra  nevű mogorva, new york-i könyvszerkesztőbe botlik állandóan. Útjaik újra és újra keresztezik egymást, a legfurcsább körülmények között. Az élet néha furcsább, mint a fikció, a szerelem pedig mint mindig, a legérdekesebb helyeken kezd virágozni!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=wawFTL1X1Xk

Sophie Cousens - Jövőre, veled ugyanekkor

Quinn és Minnie szilveszter éjszakáján születtek, ugyanabban a kórházban, egy perc különbséggel. Ennek ellenére teljes mértékben eltérő életeket élnek. Egy látszólag végtelenül balszerencsés nő és egy férfi, akinek ránézésre mindene megvan. Harminc év elteltével ismételten találkoznak, a sors pedig úgy tűnik, hogy sokkal több közös pillanatot szán nekik, mint azt a páros szeretné. Váratlan titkok, megoldásra váró családi kapcsolatok és az önmegismerés kemény munkája az, ami a szerelmen kívül a két főszereplőnket várja. A végén pedig még az is kiderülhet, hogy sokkal több közös van bennük, mint azt elsőre gondolták volna.