2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

Valentin-napra készül a REÖK Cukrászda - édes ízbombák a terítéken

2023-01-31 20:24 | Nézettség: 162
A REÖK Cukrászdában járt a Szeged365 stábja, ahol már javában készülődnek az idei Valentin - napra. Novák Ádám cuklrászmesterrel beszélgettek a készülő ízbombákról.

Különleges akcióval készül Szeged egyik legismertebb cukrászdája a Valentin-napra. „A szeretet, a szerelem és így a Valentin-nap mindenkié" - hirdeti a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda, akik ezen a napon nem csupán a szerelmeseket, hanem azokat is szeretnék meglepni finomságaikkal, akik egyedül töltik, esetleg magányosan, a nagy Ő-re várva a Valentin-napot.

Természetesen Valentin-napra egy kicsit mindenki máshogy tekint, a szerelmesek meglepetésekkel készülnek párjuknak, ám ez a nap nem csupán az ő piros betűs ünnepük, sokkal többet jelent annál.  Szent Bálint a szerelmesek, a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje. A névadó három Valentinus nevű keresztény mártír is lehet, akik mindhárman a 3. században éltek, egyikük egy római pap, másikuk egy püspök volt Interamnában, míg a harmadik vértanú  Africa provinciában élt.

Nem egyértelmű, hogy Szent Bálintként tulajdonképpen mely mártír előtt tisztelgünk és ugyanígy a kapcsolódó hagyományok is igen eltérőek a világ különböző részein.A Valentin-nap történetéről és kialkulásáról a Névnaptár - mai névnap oldalon bővebben is olvashatsz.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=NS-eSwusGyM